Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 5. 2. 2014.

| Sport

Naisa spremna za evropski izazov

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk-naisa-nis.jpg
Ekipa Naise sa trenerom Svetislavom Jovanovićem; foto: Vanja Keser

Rukometašice Naise iz Niša putuju u četvrtak, 6. februara u Tursku gde će tokom vikenda odigrati obe utakmice osmine finala Čelendž kupa protiv Ardesena.

U subotu i nedelju rukometašice Naise će pokušati da se ibore za četvrtfinale Čelendž kupa, takmičenja koje su osvojila 2007. godine. Njih čeka odlazak u Ardesen, grad na severo-istoku Turske, na obali Crnog mora.

Prethodnih nedelja trener Naise Svetislav Jovanović je analizirao protivnika, gledao neke utakmice i spremao taktiku koja bi pomogla Nišlijkama da dođu do četvrtfinala.

- Radi se o jednoj zanimljivoj ekipi, koja ima dve Rumunke na poziciji krila, Ukrajinku na krilu i golmana iz Hrvatske. Nemamo najbolje iskustvo protiv Turkinja, protiv Uškudara smo prošli jedva, a onda ubedljivo izgubili od Mili Pjanga. Zbog finansijskih razloga putujemo i igramo obe utakmice tamo, Turci su troškove pokrili. Spremamo se maksimalno ozbiljno, očekuje nas odbrana i 6-0, 3-2-1, 4-2. Gledao sam desetak utakmica Ardesena, znam da će biti teško. Imamo dve utakmice u dva dana - kaže Svetislav Jovanović.

Zbog finansija rukovodstvo je odlučilo da prihvati da se obe utakmice igraju u Turskoj pošto će domaćin pokriti sve troškove. Daleko od svoje publike, suočene sa kašnjenjem plate igračice Naise će morati da pokažu više od igre i da pokušaju da uđu među 8 najboljih u Čelendž kupu.

- Verujem u ove devojke, iako ima dosta problema sa svih strana. Najbitnije da su sve one zdrave i spremne. Bilo bi lepo iznenađenje da Nišu donesemo četvrtfinale u Čelendž kupu - dodao je Svetislav Jovanović.

Trener Naise je obratio pažnju i na atmosferu u hali u Ardesenu kada je analizirao protivnika.

- Čeka nas užaren teren, ne bi prihvatili dve utakmice na svom terenu da nije tako. Nisu igrali Evropu, to je za njih veliki događaj. Gledao sam par utakmica, bilo je prepuno. Hala nije velika, pa verujem da će biti "pakleno" - istakao je Jovanović.

Sve igračice su zdrave i spremne za ove izazove.

Prvi meč će biti odigran u subotu, 8. februara od 15h i tehnički Naisa je domaćin, drugi susret je u nedelju, 9. februara od 15h kada je Ardesen domaćin.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: