Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 5. 9. 2011.

| Sport

Natalija Kostić poražena na startu US Opena

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
natalija kostic poraz

Mlada niška teniserka Natalija Kostić poražena je u prvom kolu četvrtog Gren slema US Opena od Amerikanke Kriste Hardebek rezultatom 6:1, 6:1. Natalija nastavlja takmičenje u dublu.

Kostićeva nije uspela da opravda ulogu osmog nosioca na poslednjem juniorskom Gren slemu u sezoni pošto je poražena od trenutno 235. juniorke sveta Kriste Hardebek rezultatom 6:1, 6:1. Amerikanka je od starta meča nametnula svoj nivo igre i nije dozvoljavala da mlada Nišlijka osvoji više od dva gema i to oba na svoj servis. U prvom setu Natalija je imala i jednu brejk-šansu, ali je nije iskoristila. Prvi gem u drugom setu pripao je Kostićevoj, pa je odmah napravila dve brejk-prilike, ali nažalost nije uspela i da ih iskoristi. Prokockala je i prednosti koje je imala na svoj servis, ali i prilike da osvaja brejkove. Ipak, na kraju je slavila petnaestogodišnja domaća igračica koja se više posvetila WTA turnirima, nego karijeri u juniorskoj kategoriji. Krista je trenutno 384. teniserka sveta, dok je Natalija 751. na WTA listi.

Jedna od prednosti Hardebekove je i to što je pravila manju pauzu u letnjem periodu, a nije imala problema ni sa aklimatizacijom. Razlozi poraza Kostićeve su sigurno i nedovoljna priprema za brzu podlogu i dug period bez turnira.

-  Bila sam samo tri, četiri dana u Makedoniji i nisam imala dovoljno vremena da se posebno spremam za US Open jer sam trenirala na šljaci. Razlika između šljake i brze podloge je malo veća, pogotovo što je na US Openu mnogo brža podloga nego obična. Imali smo malo problema oko terena, ali smo u Makedoniji našli jedan klub sa tom podlogom - rekla je Natalija pre US Opena.

Prema ranijem planu, Natalija je trebalo da odigra juniorsko otvoreno prvenstvo Kanade u nedelji pre US Opena, ali zbog problema nije mogla na severnoamerički kontinent pre 1. septembra.

- Tata mi je rekao da bolje ne idemo u Njujork jer nismo išli u Kanadu na turnir pre US Opena jer on nije dobio vizu. To nam je malo upropastilo planove jer bih tada imala taman taj jedan turnir kao pripremni. Ja od turnira u Prokuplju i ekipnog prvenstva Evrope nisam imala nijedan oficijelni meč, imala sam dugu pauzu. Malo mi je i forma opala, pa sam se pred US Open potrudila da izvučem što više iz sebe - dodala je Natalija.

Sa takmičenjem u sing konkurenciji je završeno, ali Natalija neće još napustiti Njujork. Ona će večeras igrati i u prvom kolu dubla, a partnerka joj je Japanka Ajaka Okuno, koja je takođe poražena u prvom kolu singla. Ona je izgubila od Ruskinje Darije Gavrilove koja je postavljena za petog nosioca. Kostićeva i Okuno će oko 1h posle ponoći igrati protiv Irine Kromačeve iz Rusije i Demi Šurs iz Holandije koje su postavljene za šeste nositeljke.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: