Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 17. 10. 2016.

| Sport

"Nebeski trkači" oduševljeni Suvom planinom

Autor:D. V.Izvor:Južne vesti
Suva planina
Suva planina sve popularnija destinacija za "nebeske trkače"; Foto: Milan Kapcok

Vrhovi, odseci, neverovatan pogled, jednom rečju "izazov" je ono što okuplja sve veći broj planinskih trkača širm Evrope. Planinska trka "Sokolov put" održana je po 3. put, a cilj je bila Suva planina.

Više od 250 nebeskih trkača iz 12 zemalja učestvovalo je u "skyrunning" trci, dugoj 22 kilometra, uz napornu visinsku razliku od 2.169 metara. Oni su trčali iz centra Niške Banje, grebenom Suve planine, preko Sokolovog kamena, do njenog najvišeg vrha, 1.810 metara visokog Trema.

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Mladen Plakalović iz BiH, predstavnik "Jahorina Ultra trail" tima koji je ovu stazu pretrčao za sjajnih 2 sata i 36 minuta. Drugo mesto je zauzeo Nenad Živković iz Kruševca, koji je bio sporiji 11 minuta, dok je trećeplasirani Dušan Bazić sa Kopaonika na cilj stigao 4 minuta kasnije.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Poljakinja Martina Kantor, koja je sa 3 sata 19 minuta i 45 sekundi oborila rekord staze. Druga je 20-minutnim zakašnjenjem bila njena zemljakinja Evelina Matula, dok je trećeplasirana Marina Nikolić iz Beograda stazu prešla za 3 sata i 48 minuta.

Po rečima trkača ovo je jedna od najlepših i najzahtevnijih "skyrunning" trka u Srbiji, koja se "ne sme propustiti".

Posebno smo ponosni na to da je kvalitet takmičara na dosta višem nivou. Imali smo tu čast da na startu imamo prvakinju države u triatlonu Vidu Medić, osvajača olimpijskog srebra u Riu Marka Tomićevića (kajak) i sjajne skyrunning timove iz Bugarske, Slovenije i Poljske u ne tako malom broju - kažu organizatori.

Pozitivna energija, sjajno raspoloženje medju trkačima, oboreni sopstveni rekordi, jedna prosidba, nova prijateljstva, gomila dece na cilju, poslednja trka sezone, ali svakako ljubav prema planini i utisci takmičara sa Mosora, Sokolovog kamena ili Trema, dovoljan su razlog za zadovoljstvo organizatora.

Ovom trkom završena je još jedna uspešna "skyrunning" sezona u Srbiji. Iza ove asocijacije stoji 19 trka ove sezone, a u narednih mesec dana očekuje se i zvanično proglašenje pobednika lige u 2016. godini.

Po dosadašnjim rezultatima Dušan Blažić sa Kopaonika i Nevena Rajković iz Kruševca zasluženo su osvojili epitet najboljih kroz sve formate nebeskog takmičenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Masa sa pijanim medvedom

    17:15 // 17. 10. 2016.

    dajte neki easy edition za nas sto blejimo po kaficima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: