Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 24. 6. 2016.

| Sport

Nedelju dana besplatne škole rolera u Čairu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
roleri-2
Neophodna kompletna oprema; foto: FB strana kluba "Oxigen"

Početnici, ali i oni koji već umeju da voze rolere, tokom "Nedelje rolera" od ponedeljka 27. juna do petka 1. jula mogu da završe besplatnu školu rolera sportskog kluba "Oxigen" i idu na časove u čairskom parku svakog dana od 19 do 20 sati.

Kako kažu instruktori ovog kluba, obavezna je kompletna zaštitna oprema - kaciga, komplet štitnika za šake, laktove i kolena, kao i roleri koji su u dobrom voznom stanju.

Prema njihovim savetima, uzrast preporučljiv za bavljenje ovim sportom je 5 godina.

Oxigen-1 Preporučen uzrast za početak bavljenja ovim sportom je 5 godina; foto: FB strana kluba "Oxigen"Deca u našem gradu su jako talentovana za ovaj sport, pa ovom prilikom pozivamo sve roditelje čija deca imaju energiju i želju za sportom i aktivnostima da nam se pridruže u akciji i upoznaju se sa ovom veštinom, radom kluba, kao i druženjem koji je sastavni deo svakog treninga - kažu u "Oxigen"-u.

Dodaju da je roler sport aerobna aktivnost koja povoljno utiče na pravilan razvoj bilo kog sportiste i rekreativca, razvija mišićne grupe koje utiču na pravilno držanje tela i ravnotežu i opštu motoriku kod dece.

Još jedna od prednosti roler sporta jeste činjenica da oni koji vladaju vožnjom rolera višestruko lakše nauče klizanje i skijanje jer su na neki način sportovi komplementarni - kažu instruktori.

Sa početnicima će raditi treneri sa višegodišnjim iskustvom, dok će oni koji već vladaju ovom veštinom voziti u grupi dece koji su državni šampioni u brzinskim disciplinama i slalom vožnji. 


Besplatna škola bez pomoći Grada

Kako kažu u klubu "Oxigen", ovaj program sprovode sa "Roler savezom Srbije" koji pomaže oko tehničkog znanja i strategije rada.

Kako kaže Srđan Nonić iz ovog kluba, ova akcija nema pokrovitelja na lokalnom nivou.

Program se realizuje bez podrške bilo kog dela lokalne samouprave i institucija nadležnih za sport, koje ne finansiraju naše redovne aktivnosti i ne prepoznaju vrednost ovakvog rada sa decom i omladinom kao nešto što treba pomoći - kaže Nonić.

Prema njegovim rečima, ideja ovog programa je da se deca kroz pozitivne programe sklone sa ulica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: