Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 17. 9. 2014.

| Sport

Niš dočekao svoje šampione

Autor:Aleksandar Nikolić, Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
prijem
Niš ponosan na svoje sportiste

Na prijemu zahvalnost gradu Nišu istakli su košarkaš Stefan Jović, strelkinja Katarina Biserčić, kikbokseri Mitar Dugalić, Jovana Ignjatović, Danilo Ratkić i Novak Radulović i svetski rekorder u Lamanš triatlonu.

U Gradskoj kući u Nišu okupili su se uspešni sportisti koji su prethodnih dana doneli radost svom gradu na raznim svetskim takmičenjima. 

Košarkaš Stefan Jović doneo je sa Svetskog prvenstva u Španiji srebrnu medalju, a uvek je isticao grad u kom je rođen.

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim Nišlijama koji su sve vreme bili uz mene. Oni su i ovog puta, kao i uvek, pokazali veliko srce kada je reprezentacija u pitanju, ne samo u košarci. Presrećan sam i ponosan što sam Nišlija - istakao je Jović.

Takmičarka Streljačkog kluba Niš 1881 Katarina Biserčić je sa Ivanom Maksimović i Andreom Arsović osvojila bronzanu medalju u seniorskoj ekipnoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu u Španiji.

- Zahvalila bih se mojoj porodici, trenerima i Nišu što su mi omogućili da odem na Svetsko prvenstvo. Najveća mi je čast predstavljati svoju zemlju, a još veća čast je što se sa velikog takmičenja vraćam sa medaljom. Nadam se da ćemo se i ubuduće radovati - kaže Katarina Biserčić.

Mitar Dugalić, član Kik-boks kluba Konstantin, postao je svetski šampion u kik-boksu u kategoriji do 91kg. 

- Ovaj pehar posvetio bih gradu Nišu i mom treneru Milanu Cvetkoviću koji je najviše zaslužan za ovaj uspeh - rekao je Dugalić.

Pored njega, zlatne medalje za Niš doneli su članovi Kik-boks kluba Niš Jovana Ignjatović i Danilo Ratkić, dok je Novak Radulović osvojio bronzu.

Nišlija Saša Đorđević postavio je novi svetski rekord za najduži Lamanš triatlon na svetu ukupne dužine 742km koji je prešao za 5 dana 6 sati i 17 minuta.

- Za razliku od njih, profesionalnih sportista, ja sam na neki način amater, čovek koji sanja snove i trudi se da prevazilazi svoje mogućnosti i krajnje granice svojih sposobnosti - istakao je Saša Đorđević.

Uspešnim niškim sportistima gradonačelnik Niša je uručio simbolične poklone i rekao da će Niš uvek nastojati da bude uz svoje takmičare.

Sportisti

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    21:03 // 19. 9. 2014.

    Gde je Novakova slika kako daje izjavu ??

  • shaft

    19:08 // 17. 9. 2014.

    vecnik je tu,samo da se slika,briga njega za niski sport!deco,sve cestitke,uzori ste mladim sportistima!

  • Dragan Djordjevic

    19:01 // 17. 9. 2014.

    karatistkinje Branke Aranđelović ( KK "NIŠ")koja u 2014.godini ima jednu evropsku i dve svetske medalje nigde nema...bravo za odabir sportista...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: