Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 9. 9. 2016.

| Sport

Niš domaćin najjačeg teniskog turnira u Srbiji

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
TAŽ-tereni---TAŽ.jpg
Pedesetak takmičara iz 30 različitih zemalja doputovaće u Niš narednih dana; foto: TAŽ

Na terenima Teniske akademije Živković u subotu 10. septembra startuje međunarodni fjučers turnir “Niš Open 2016” za tenisere, nagradnog fonda 25.000 dolara, koji je ove godine najjači turnir u zemlji. Kvalifikacije kreću u subotu, a glavni deo turnira u utorak.

Posle turnira “Serbia Open”, koji se od 2009. do 2012. godine održavao u Beogradu, Nišu i Teniskom klubu TAŽ pripala je čast da organizuje najkvalitetniji turnir na ovim prostorima posle prethodno pomenutog.

Posle 2 fjučers turnira nagradnog fonda 10.000 dolara, koje organizujemo poslednjih 6 godina, dobili smo poverenje svetske i Teniske federacije Srbije da organizujemo turnir gde će učestvovati 50 tenisera rangiranih na ATP listi, plasiranih između 300. i 700. mesta - istakao je predsednik TAŽ-a i direktor turnira Nikola Živković.

Za turnir se, prema njegovim rečima, prijavilo oko 360 tenisera, a u kvalifikacijama će se naći 64 takmičara, dok će u glavnom žrebu biti 32. Prvi nosilac na turniru biće Italijan Lorenco Guistino, 235. teniser sveta, učesnik ovogodišnjeg "Australian Open"-a i "US Open"-a.

Na turniru će se naći i mnogi srpski perspektivni turniri poput Ivana Bjelice, Dejana Katića, Luke Ilića, Petra Čonkića


Mlade niške teniske nade čekaju svoju šansu

(/slika2)

U kvalifikacijama za ovaj turnir naći će se i dvojica Nišlija Veljko Blagojević i Nikola Dimitrijević, članovi TAŽ-a, koji učešće na ovom turniru vide kao lepu šansu da pokucaju na vrata vrhunskog tenisa.

Najbitnije je da u kvalifikacijama odigram dobro i probijem se u 1. kolo turnira, jer će eventualna pobeda u toj fazi takmičenja omogućiti izlazak na ATP listu. Ali, konkurencija je izrazito jaka, biće jako teško proći kvalifikacije, zasada sam posvećen treninzima, pa ćemo videti - kazao je 17- godišnji Blagojević.

Nikola Dimitrijević smatra da je sreća na žrebanju jako bitan faktor.

Uvek očekujem da prođem dalje, ali žreb igra veoma bitnu ulogu. Treniram dva puta dnevno, individualno i grupno, pripremam se punom parom i želim samo da odigram što više jakih mečeva, jer će mi oni značiti za sticanje iskustva u nastavku karijere - rekao je mladi teniser TAŽ-a.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za utorak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lahor

    13:18 // 9. 9. 2016.

    Nego šta,napredno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: