Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 30. 8. 2016.

| Sport

Niški "Legionari" pokorili Balkan u obe konkurencije

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Legionari-Balkansko---Legionari.jpg
Dominantno do balkanskog trona; foto: Legionari

Na Prvenstvu Balkana u “bench press"-u sa opremom i bez nje, održanom u Bačkom Petrovcu, klub "Legionari" iz Niške Banje osvojio je titulu najboljeg i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji, a osvojeno je 7 zlatnih i jedna srebrna medalja.

Sve takmičarke niškog kluba osvojile su zlatne medalje. Među tinejdžerkama, u kategoriji do 48 kilograma, zlato je osvojila Aleksandra Dinić, a do 52 kilograma Zorana Dinić.

Juniorka Vesna Maksić bila je najbolja do 60 kg, a među seniorkama najbolje u svojim kategorijama bile su Ljiljana Živić do 60 kg i Emilija Jovanović do 56 kg. Jovanovićeva je bila i relativno najjača takmičarka od svih, sa podignutih 52,5 kg na bench press-u, dok je na merenju imala 54 kg.

U muškoj konkurenciji Legionari su imali 3 predstavnika. U kategoriji seniora do 75 kg, trener kluba i takmičar Milan Grozdanović podigao je 142.5 kg i osvojio zlatnu medalju.

Đorđe Nikolić je takođe osvojio zlato u kategoriji seniora do 82.5 kg, sa podignutih 160 kg. Jedino srebro osvojio je Aleksandar Milenković u kategoriji juniora do 100 kg, podigavši 150 kg.

Ovo je jedno od najuspešnijih takmičenja našeg tima do sada. Ja sam izuzetno zadovoljan nastupom svojih takmičara i prikazanom tehnikom pre svega, a zatim i snagom. Svako je oborio svoj lični rekord što je najbitnije. Što se mog rezultata tiče, sva tri uspešna pokušaja 135 -140 - 142.5 kg, najbolji rezultat do sada tako da sam i kao takmičar vrlo zadovoljan - nije krio zadovoljstvo Milan Grozdanović.

Inače, ovo je za neke članove niškog kluba bila poslednja provera pred Svetsko prvenstvo koje će se septembra meseca održati u Knjaževcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: