Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:28, 13. 2. 2011.

| Sport

Niški džudista prvak Srbije za kadete

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Filip Nurkić

NIŠ – Džudista Kinezisa Filip Nurkić osvojio je prvo mesto na Prvenstvu Srbije za kadete i bio najbolji takmičar Prvenstva.

Prvenstvo Srbije održano je u sali Osnovne škole „Mika Natić“ u Nišu u tehničkoj organizaciji Džudo kluba Kinezis.

Na Prvenstvu je učestvovalo 124 takmičara iz 25 klubova iz cele Srbije. Kinezis je nastupao sa 9 takmičara koji su prethodne nedelje u Brusu na Prvenstvu Centralne Srbije osvojili medalje i time se kvalifikovali za Prvenstvo Srbije.

U kategoriji do 50 kg Filip Nurkić, koji je prethodne nedelje bio ubedljivo prvi na prvenstvu Centralne Srbije, ulogu favorita je opravdao i dominatnim nastupom na Prvenstvu Srbije. Do titule prvaka Srbije za kadete u svojoj kategoriji do 50 kg Filip je došao posle 4 efektne pobede ippon-ima među kojima se ističe ona u finalu.

Pored Filipa, u kategoriji do 66kg Jovan Stevanović (prvi na prvenstvu Cen. Srbije) osvojio je vicešampionsku titulu posle odličnih borbi: 3 pobede i jednog poraza u finalu. A njegov klupski drug Filip Mosić u istoj kategoriji osvojio je bronzanu medalju.
U kategoriji do 73kg Lazar Aleksić je stigao do bronzane medalje posle 3 pobede i jednog poraza koji ga je koštao ulaska u finale.

Filip Nurkić je proglašen i za najboljeg takmičara na Prvenstvu Srbije za kadete pošto je uspešno nastavio niz mečeva bez poraza još sa kvalifikacija.

Sledeće nedelje Kinezis učestvuje na 17. međunarodnom džudo turniru u Temerinu „Temerin 2011“, gde će nastupiti u konkurenciji pironira i kadeta.

Posle organizacije Prvenstva Srbije za kadete, Kinezis će biti domaćin još jednog važnog događaja. Naime, 26. februara u sali Fakulteta za fizičku kulturu održaće se Prvo Studentsko prvenstvo Srbije u džudou u tehničkoj organizaciji Kinezisa.

Džudo klub Kinezis je početkom 2011. godine Svečanom akademijom proslavio 20 godina postojanja, a organizacijom ovakvih događaja samo dokazuje svoje mesto u vrhu džudoa u Srbiji i opravdava poverenje Džudo saveza Srbije.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: