Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 23. 9. 2014.

| Sport

Niški kuglaši spremni za Kup Evrope

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kuglasi-nis-puta.jpg
Niški kuglaši treći put učestvuju u Kupu Evrope

Kuglaši Niš-puta učestvovaće na Evropskom kupu u Varaždinu gde očekuju da obezbede plasman u Ligu šampiona. Niški klub očekuje da ove nedelje dobije novac iz budžeta Grada kako bi mogao da otputuje.

Za Niš-put će se takmičiti Bojan Dinić, Duško Ilić, Darko Marković, Milan Martinović, Dragan Rašić, Edo Crnalić i Dejan Trifunović. Kuglaši Niš-puta su prošle sezone osvojili drugo mesto u domaćem prvenstvu i time obezbedili učešće u Kupu Evrope. Prvih pet ekipa na ovom takmičenju obezbediće plasman u Ligu šampiona.

- Konkurencija je jaka. Najozbiljniji kandidati za vrh su Zadar, nemački Bamberg, Mađar i Austrijanci. Ako uspemo da se tu umešamo, onda smo u polufinalu - kaže Darko Marković, trener i igrač Niš-puta.

26. Kup Evrope biće održan u hrvatskom Varaždinu od 29. septembra do 4. oktobra, a učestvovaće 14 ekipa.

Protivnici Nišlija su Veseli Demtehnik iz Austrije, Knin Revita iz Bosne i Hercegovine, Zadar iz Hrvatske, Rokicani iz Češke, Dižon Kot Dor iz Francuske, Viktorija Bamberg iz Nemačke, Zaleđeršeg iz Mađarske, GTC iz Makedonije, Aluminijum iz Crne Gore, Alfa Vektor iz Poljske, CFR Olimpija iz Rumunije, Triglav iz Slovenije i Inter iz Slovačke.

Nišlije su se već dva puta takmičile u Kupu Evrope, a najveći uspeh su postigle 2009. godine plasmanom u Ligu šampiona osvajanjem treće pozicije.

Novac usporava put ka Evropi

Jedini problem koji može da spreči Nišlije da odu u Varaždin su pare koje treba da stignu iz budžeta Grada.

Niš-put bi trebalo, prema posebnom programu Grada, da dobije 200.000 dinara namenski za odlazak na Kup Evrope, kažu u klubu.

Verujemo da će Grad ispuniti ono što je najavljeno i uplatiti 200.000 dinara tokom ove nedelje da bismo mogli da odemo. U suprotnom, zbog minimalne sume mi ćemo trpeti sankcije od federacije i biti suspendovani iz Evrope - ističe Edo Crnalić, takmičar kluba.

Ekipa će u Varaždin krenuti u ponedeljak, 29. septembra nakon meča trećeg kola Superlige koji igra u Kljajićevu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: