Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 18. 10. 2016.

| Sport

Niški srpskoligaši bez kontinuiteta dobre igre i rezultata

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Sinđelić-Car-Konstantin-2---L.-M..jpg
Nišlije u potrazi za boljom formom; foto: L. M.

Uprkos opštem mišljenju da imaju jedan od najkvalitetnijih sastava u Srpskoj ligi Istok, niški Sinđelić nikako da serijom pobeda opravda taj epitet, dok desetkovan povredama Car Konstantin tavori na sredini tabele i nikako da se priključi vrhu.

“Carići” su na trećini prvenstva, posle 10 odigranih kola na 10. mestu sa 13 bodova, dok je sastav iz Durlana 5. sa 17.


Najbolji protiv najboljih

Sinđelić-Car-Konstantin-1---L.-M. Manjak sreće protiv slabijih protivnika; foto: L. M.Rezultati sa početka sezone “orlića” iz Durlana, kada su posle 4 kola imali učinak od 3 pobede i jednog remija, obećavali su jako uspešno prvenstvo. No, kako je takmičenje odmicalo, Sinđelić se “spoticao” protiv znatno slabijih ekipa, a najbolja izdanja pružao je protiv ekipa koje pretenduju za sam vrh.

Tako je Sinđa do nogu potukao favorizovanu ekipu Tabana iz Jagodine (4:0), a u poslednjem kolu slavio na najtežem gostovanju u prvenstvu u Mrštanu protiv ekipe Moravca, doskorašnjeg prvoligaša (1:0).

Sa druge strane, bodovi su “rasipani” u Lebanu, Trsteniku, a naročito u Despotovcu, gde je domaća Sloga jedinu pobedu u dosadašnjem toku prvenstva zabeležila upravo protiv Sinđelića.

Očigledno je da nam je voljni momenat jači kada igramo protiv kvalitetnijih protivnika. I u utakmicama protiv slabijih ekipa smo igrali dobro, stvarali šanse, ali jednostavno nismo imali sreće, pa smo tako pretrpeli neprijatan poraz u Despotovcu. Iako nekompletni, na  neugodnom gostovanju u Mrštanu odigrali smo jako dobro i u napadu i u odbrani i nadam se da ćemo se tom igrom voditi i u nastavku prvenstva - rekao je trener Sinđelića Zoran Dimitrijević.

Do kraja jesenjeg dela prvenstva ostalo je još 5 kola u kojima Durlanci osim gostovanja lideru Temniću iz Varvarina nemaju preterano teške mečeve, a upravo to i plaši stratega tima.

Unapred dobijeni mečevi pokazali su se kao najteži za nas. Već u prvom narednom igramo protiv Ozrena, ekipu koju nikako ne smemo da potcenimo. Bez obzira na sve, niko nije jači od nas i mislim da će na svakom narednom meču od nas zavisiti konačan rezultat - podvukao je on.


“Carići” po sistemu toplo-hladno

Sinđelić-Car-Konstantin-2---L.-M. Dobre partije u finišu jesenjeg dela za miran zimski san; foto: L. M.Između dva remija pobeda, pa između dva poraza pobeda, zatim dva remija, pobeda i u poslednjem kolu ubedljiv poraz u Bošnjacima protiv Jedinstva rezultatom 3:0 - fudbaleri Car Konstantina nikako da pronađu formu, koja će ih trasirati ka gornjem delu tabele.

Šef stručnog štaba Dobrivoje Đurđević kao razloge vidi u lošim izdanjima na gostovanjima i stalnim povredama prvotimaca.

U poslednjem kolu na našim greškama smo primili sva 3 gola i to nam se često ponavlja na gostovanjima gde smo osvojili samo 4 boda. Sa druge strane retko u kojoj utakmici smo kompletni, štoperi su nam povređeni, pa igrače iz veznog reda prebacujemo u odbranu i onda gubimo u manevarskom redu - naveo je neke od razloga.

Do zimske pauze Bubanjci će 3 meča odigrati kod kuće i 2 u gostima. Jedno od gostovanja je u Varvarinu, ekipi Temnića koja je do sada najviše pokazala na srpskoligaškom Istoku, a u poslednjem kolu prvog dela sezone gost na Bubnju biće Tabane.

Imamo nekoliko nezgodnih utakmica, ali mislim da možemo da ostvarimo maksimalan učinak kod kuće, iako je Tabane respektabilan protivnik. Sa 9 bodova kod kuće Car Konstantin će mirno dočekati zimsku pauzu i prolećni nastavak prvenstva - istakao je Đurđević.

U 11. kolu oba niška srpskoligaška igraju kod kuće - Sinđelić dočekuje Ozren iz Sokobanje, a Car Konstantin Dunav iz Prahova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: