Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 10. 10. 2016.

| Sport

Niški tekvondista trostruki prvak Balkana i 11. na svetu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Tekvondo---KBS-Naisus.jpg
Mitrović sa drugovima iz reprezentacije; foto: KBS Naisus

Uprkos jakoj konkurenciji iz 8 zemalja na Balkanskom prvenstvu tekvondista iz Niša Uroš Mitrović osvojio je 3 zlatne medalje, a zatim na Svetskom 11. mesto, a do finala ih je delio samo bod.

U bugarskoj Dupnici 24. i 25. septembra održan je 18. Balkanski šampionat u tekvondu, a u konkurenciji 553 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Moldavije, Rumunije, Bugarske i Turske, Niš je imao predstavnike 3 kluba. U pionirskoj i kadetskoj konkurenciji takmičili su se članovi Aresa i Asteriksa, a u juniorskoj Naisusa.

Takmičar Naisusa Uroš Mitrović je, kako kaže, u veoma ozbiljnoj i do sada najjačoj konkurenciji uspeo da osvoji čak 3 zlatna odličja - ekipnu timsku u juniorskoj kategoriji i 2 pojedinačne, takođe u juniorskoj, kao i slobodnim stilom do 17 godina.

Da sam imao težak zadatak govori broj prijavljenih takmičara i zemalja učesnica. Poučen prethodnim iskustvom sa Balkanskih i Evropskog prvenstva bio sam u prednosti u odnosu na većinu takmičara. Ovo je do sada najveći uspeh kako za mene lično, tako i za moj klub i grad. Ovim sam potvrdio zašto sam deo reprezentacije pune dve i po godine i opravdao dodeljivanje gradske stipendije - rekao je mladi tekvondista.

Odmah nakon Balkanskog šampionata Uroš se pridružio Tehničkoj reprezentaciji Srbije, koja je nastupila na Svetskom prvenstvu u prestonici Perua od 29. septembra do 2. oktobra. Tom prilikom Lima je okupila rekordan broj učesnika, i to preko 750 takmičara iz oko 60 zemalja.

Niški reprezentativac je ovog puta nastupio samo u konkurenciji juniorskih timova zajedno sa Andrejem Grujićem i Nemanjom Jankovićem. Iako ih je samo bod delio od proalska u finale, morali su da se zadovolje odličnim 11. mestom, pošto su se borili sa daleko spremnijim takmičarima iz zemalja koje predstavljaju sile u tekvondo sportu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lahor

    05:57 // 11. 10. 2016.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: