Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 7. 12. 2016.

| Sport

Niškim plivačima pet medalja na međunarodnom mitingu u Novom Sadu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Niški plivači još jednom potvrdili dobru formu; foto: D. D.

Jedno zlato, tri srebra i jednu bronzu osvojili su takmičari Plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša na Otvorenom prvenstvu Srbije “Voša 2016” u konkurenciji 424 takmičara iz 8 zemalja.

Tri medalje za svoj klub osvojio je Andrija Petković. Najsjajnije odličje osvojio je u disciplini 100 metara mešovito, a sa vremenom od jednog minuta, jedne sekunde i 75 stotinki bio je najmlađi među mlađim juniorima.

Srebrom se okitio na 100 metara slobodnim stilom, dok je u istoj disciplini na duplo kraćoj deonici osvojio bronzu.

Stefan Stojanović je u disciplini 200 metara delfin osvojio drugo mesto u apsolutnoj kategoriji, iza plivača iz Rumunije, i tako ponovo bio najbolji srpski plivač u ovoj disciplini kao i na prethodnom državnom prenstvu.

Denić Višnja je na 100 metara mešovitim stilom osvojila srebrnu medalju u kateogriji juniorki. Nadomak medalje bio je i Vuk Milošević u disciplini 200m prsnim stilom, koji je u apsolutnoj konkurenciji trku završio na četvrtom mestu.

S obrzirom da se nalazimo tek na kraju prve trećine ove sezone, a da forma naših plivača ide u pravom smeru, izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima. Naredno takmičenje koje nas očekuje je tradicionalni 25. Plivački miting ”Sveti Nikola”, što je ujedno i 25 godina od osnivanja našeg kluba i plivačkog sporta grada Niša - poručili su u klubu.

U Svetom Nikoli se nadaju da će na ovom takmičenju učestvovati veliki broj domaćih i stranih takmičara, i da će njihovi članovi još jednom potvrditi dobru formu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: