Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 6. 6. 2016.

| Sport

Niškom džudisti Igoru Nurkiću počinje lečenje u Nemačkoj

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
KinezisNurkić.jpg
Drugovi iz Kinezisa poslali su Nurkiću jasnu pobedu; foto: FB stranica "Judo Klub Kinezis"

Mladi niški džudista Igor Nurkić, zbog čije se bolesti cela Srbija podigla na noge u prikupljanju 160.000 evra potrebnih za lečenje u nemačkom Flensburgu, od ponedeljka je u tom gradu, a već u utorak će se javiti doktorima na klinici.

Prošle su nepune dva nedelje od kako je Džudo klub Kinezis iz Niša u saradnji sa Džudo savezom Srbije obavestio javnost o teškoj bolesti člana niškog kluba Igora Nurkića.

Nišliji, obolelom od leukemije limfoma, bila je potrebna hitna pomoć za lečenje u inostranstvu, što je posle jakog odjeka u javnosti podstaklo građane Niša i cele Srbije da pomažu mnogobrojnim akcijama.

Zatim su se dobre vesti čule i iz Ministarstva zdravlja koje je, posle konkurisanja kod njegovog fonda za finansiranje lečenja u inostranstvu, odobrilo i uplatilo celokupan iznos predviđen za Igorovo lečenje. Sportski direktor Kinezisa Mateja Cvetković, jedan od koordinatora humanitarnih akcija za Igora, oduševljen je reakcijom naroda.

Počevši od Igora, preko porodice Nurkića, do svih koordinatora akcije. presrećni smo kako je sve proteklo i što smo uspeli da animiramo ljude. Hvala i Džudo savezu Srbije, kao i Ministarstvu zdravlja, koje je na kraju uplatilo ceo iznos - istakao je on.

Onog trenutka kada su iz Ministarstva objavili da će finansirati lečenje, akcija je obustavljena, ali su ljudi nastavili da organizuju humanitarne događaje. Kako Cvetković kaže, prikupljeni novac biće stavljen na raspologanje porodici Nurkić za pokrivanje troškova za vreme trajanja lečenja.

Novac koji je se nalazi na namenskom računu biće iskorišćen za sve prateće troškove lečenja, koji ne ulaze u bolničku fakturu koju je platilo Ministarstvo. Sav preostali novac će naknadno biti prosleđen za dogradnju dečijeg onkološkog odeljenja u Nišu - rekao je on.

Sve koji su pomogli Igoru udružuje želja da se on, nakon mnogo sportskih podviga, i iz ove životne borbe vrati kao pobednik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: