Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:38, 24. 8. 2016.

| Sport

Nišlije pozdravile svoje olimpijske šampione

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Docek-olimpijaca-3---Vanja-Keser.jpg
Delić fantastične atmosfere; foto: Vanja Keser

Skandiranjem i bakljadom ispred Gradske kuće više od 1.000 Nišlija pozdravilo je olimpijce Stefana Jovića, Savu Ranđelovića, Nenada Filipovića, trenere Dragana Ratkovića i Nikolu Miloševića, kao i novinara Dušana Jocića i učenike koji su Niš predstavljali na internacionalnim takmičenjima.

Docek-olimpijaca-2---Vanja-Keser Zlatni dečak; foto: Vanja Keser

Po prvi put u istoriji terasa Gradske kuće bila je otvorena, odakle su učesnici Olimpijskih igara pozdravili svoje sugrađane i zahvalili im se na prelepom dočeku, bodrenju i neprespevanim noćima za vreme trajanja najveće sportske smotre na svetu.

Od sportista koji su sa balkona gledali na okupljene Nišlije, prvi je mikrofon uzeo atletičar Nenad Filipović, čiji je odlazak u Rio do poslednjeg dana bio pod znakom pitanja, a on je trku u brzom hodanju na 50 km završio na 46. mestu.

Zaista vam hvala na ovakvom dočeku. Osećao sam sve vreme podršku koja je dopirala od vas i iskoristio bih priliku da se zahvalim svojoj porodici koja mi je oduvek bila najveća podrška.

Docek-olimpijaca---Vanja-Keser Drugo reprezentativno srebro oko Jovićevog vrata; foto: Vanja Keser

Potom su jedan za drugim na terasu Gradske kuće stali trener džudiste Aleksandra Kukolja Nikola Milošević i prvi asistent selektorke ženske košarkaške reprezentacije Marine Maljković Dragan Ratković, koji je imao zanimljivu poruku za Nišlije.

Svako od nas ima svojih problema - materijalnih, društvenih, zdravstvenih, životnih. Nemojte bežati od njih, suočite se sa njiima i bićete pobednici svoje životne olimpijade - poručio je bronzani olimpijski trener.

Za njima, pred sugrađane je stao srebrni košarkaš Stefan Jović.

Mislim da imam veću tremu sada nego kada sam na parketu. I dalje nisam svestan rezultata koji smo ostvarili i nadam se da ćemo se ovde videti za 4 godine - kazao je on.

Docek-olimpijaca-4---Vanja-Keser Nišlije skandirale iz sveg glasa; foto: Vanja Keser

Uz skandiranje “Uzeo si zlato, Savke!” građanima Niša se na kraju obratio zlatni vaterpolista Sava Ranđelović.

Najteže je bilo protiv Španaca u polufinalu i Hrvata u finalu, ali cilj je ostvaren. Hvala vam na podršci, nikad vam ovo neću zaboraviti - rekao je 23-godišnji Doljevčanin.

Kao predstavnik “sedme sile” deo Igara bio je i Dušan Jocić, koji u dalekom Brazilu, uz pomenute sportiste, predstavljao Niš i jug Srbije. 

Mislim da sam prvi novinar ikada koji stoji na ovom mestu. Šta reći kada si deo najuspešnijih Igara od Los Anđelesa 1984. Mislim da sam u domenu svog posla odradio najbolje što sam mogao - rekao je on.

Uz zvuke himne “Bože pravde” i skandiranjem “Srbija do Tokija” sportisti i Nišlije “zakazali su novo viđanje” za 4 godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vajs

    11:14 // 27. 8. 2016.

    a po 200.000 od medijane, niko se od tih sportista nije odrekao tih para za nesto humano...kako medijana ima

  • Ivana

    10:17 // 25. 8. 2016.

    Gledam sinoc-nema nas ni hiljadu. I kako da volim ljude u ovom gradu onda? Svako od ovih sportista ima sam ukupno oko hiljadu rodjaka, prijatelja, komsija, drugara iz skole, kolega. Oni naravno nisu dosli zbog zavisti...

    • ahm

      13:46 // 25. 8. 2016.

      nema vas ni kad treba da se protestuje zbog grejanja.

    • Sale

      14:31 // 25. 8. 2016.

      Al zato na otvaranju stop shop-a bar 10000 Nislija.

  • Damir Kapric

    09:43 // 25. 8. 2016.

    Ove godine je takodje bila i zimska olimpijada u Norveskoj za mlade. Gde je nislijka Milica Kovacevic 1999. predstavljala Srbiju u jako opasnom i ekstremnom sportu skijanju, i to u 5 disciplina,gde je morala pre toga da ispuni norme za te discipline i to na takmicenjima u Austriju i Italiju gde su celukupan iznos za odlazak placali roditelji.I niko je u njenom gradu nije pozvao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: