Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 16. 8. 2016.

| Sport

Novi trener za nove pobede niškog "Studenta"

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Student-pripreme---FB-stranica-"UŽKK-Student-Niš".jpg
Ciljevi tima opstanak u ligi i pravljenja baze za budućnost; foto: FB stranica "UŽKK Student Niš"

Košarkašice niškog "Studenta" otpočele su pripreme za novu sezonu, a prozivku je obavio novi šef stručnog štaba mladi Dimitrije Stojiljković. Prvi trening je odradilo 8 igračica, a sve one nosile su dres niškog kluba i prošle sezone.

Dva nosioca igre od prošle sezone Tanja Ćirov i Milena Vukićević su završile karijeru, dok su klub napustile Vladana Vujisić i Emilija Stojanović. Sadašnji igrački kadar je jako mlad, proseka oko 19 godina, pa Stojiljković kaže da je ove sezone cilj stvoriti bazu za budućnost.

Sve cure koje su sada tu nosiće dres Studenta i naredne 2,3 sezone, pa je cilj sticanje iskustva, jer će dobiti drugačije uloge u timu nego što je to bio slučaj prošle sezone. Iz ove perspektive cilj je da izborimo opstanak, a ako dovedemo i adekvatno pojačanje biće još bolje - kaže 25-godišnji stručnjak.

Stojiljković, koji je do sada vodio mlađe kategorije niškog tima, dodao je da su prioritetna pojačanja na pozicijama plejmejkera i centra, a da su ostale pozicije “popunjene po njegovom ukusu”.

Prema njegovim rečima, liga kreće 1. oktobra, najranije u poslednjih 10 godina, a o kvalitetu konkurenata u ovom trenutku ne zna mnogo, jer uglavnom sve ekipe imaju finansijske probleme.

Radivoj Korać će igrati sa juniorskim timom, dosta su podmladili sastav, a Crvena zvezda je zadržala celu ekipu. Ostali timovi ne stoje finansijski sjajno, pa na primer Vrbas ima samo 2 igračice na raspolaganju, a 4 ili 5 timova još uvek ne znaju da li se takmičiti u prvenstvu - rekao je Stojiljković.

Student će čitave pripreme odraditi u Nišu, a postoji mogućnost odlaska u Bugarsku gde bi Nišlijke odigrale nekoliko prijateljskih mečeva.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    22:04 // 16. 8. 2016.

    Biće to dobro

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: