Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 30. 4. 2015.

| Sport

"OK Niš - ekipa sa najvećom željom za uspehom"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
ok-nis-radost.jpg
Odbojkaši Niša proslavili su istorijski uspeh; foto: Vanja Keser

Posle 38 godina Niš će imati predstavnika u muškoj odbojkaškoj eliti, a za to su najzaslužniji igrači Odbojkaškog kluba Niš koji su igrali i sa povredama, smatra trener Saša Stefanović.

DSC-2891 Trener Saša Stefanović ističe da su igrači najzaslužniji za uspeh; foto: Vanja Keser

Niš je čekao od 1977. godine da dobije predstavnika u najvišem rangu za odbojkaše i čekanje se završilo. Ekipa Odbojkaškog kluba Niš je za dve godine od trećeg ranga došla do elite, a kao glavne "krivce" trener Saša Stefanović ističe igrače.

Možda je presudan voljni momenat svih igrača. Kapiten Peđa Pržić je sa povredom skočnog zgloba odigrao prvo kolo i pokazao kako ćemo raditi. Imali smo mnogo problema u sezoni sa povredama, prehladama, bolestima, ali svi su dali sve od sebe - kaže Stefanović.

On dalje priča da je ekipa od prvog dana kada se 4. avgusta okupila funkcionisala odlično.

Nismo imali nijedan jedini konflikt, ni na treningu. Osam meseci zajedničkog rada, 22 kola u nizu, bili smo tim - priča Stefanović.


DSC-2876 Slede razgovori i pregovori sa igračima; foto: Vanja Keser

Kao povratnik u Prvu ligu ekipa Niša je za prvi cilj postavila - opstanak u drugom rangu takmičenja.

Posle nekoliko kola postavili smo sebi neki cilj i ostvarivali pobede na domaćem terenu i gostovanjima. Posle smo imali veliki mentalni pritisak, a i igrače je u finišu sezone stigao umor - priča trener.

Tokom cele sezone najveći teret su poneli Predrag Pržić, Aleksandar Pejčić, Nemanja Opačić, Milan Mijalković, Milan Stojković, Stanko Nečevski i libero Mlan Kostadinović.

Imali smo sedam igrača koji su mogli da ispune zahteve, pa su oni izneli najveći teret. Ali nisu mogli kvalitetno da treniraju i igraju da nisu imali podršku mlađih igrača koji su članovi ekipe - kaže Stefanović.

Uz Odbojkaški klub Niš, u Superligu se plasirao i Klek koji je prošao kroz baraž pošto je bio bolji od ovosezonskog superligaša Mladog radnika.

Mi nismo bili ni najbolja ekipa na papiru, ni najskuplja, niti sa najvećim budžetom, ali smo bili sa najvećom željom i voljom igrača. Momci su dokazali sebi i gradu kako treba da se bori za svoju ekipu i na tome im čestitam. Drago mi je da sam i ja bio te ekipe - ističe Stefanović.


DSC-2790 OK Niš želi da beleži nove uspehe; foto: Vanja Keser

U Odbojkaškom klubu Niš već se prave planovi za narednu sezonu, počeli su pregovori sa stručnim štabom i igračima koji su igrali ove sezone, ali i sa potencijalnim pojačanjima.

Možda ćemo da se pojačamo nekim igračima jer nije realno da sedam kvalitetnih odbojkaša mogu da iznesu sezonu u Superligi. Očekujem i da neko od mlađih igrača stasa i priključi se delu ekipe koji će izneti najveći deo tereta - kaže trener Nišlija.

Ekipa je trenutno na odmoru, a plan je da početkom avgusta počnu pripreme za novu, superligašku sezonu.

Prvi cilj je da zabeležimo tu istorijsku pobedu u Superligi, pa onda od te pobede da gradimo tim dalje - skroman je Stefanović.

Odbojkaški klub Niš, koji je ranije nosio naziv Student, igrao je u najvišem rangu samo jedne sezone i to 1976/1977. Ova generacija, kako odbojkaši potvrđuju, pokušaće da ode i korak dalje - zadrži se u odbojkaškoj eliti.

Blokada preko 400.000 dinara

Odbojkaški klub je jedan od retkih u Nišu koji se nije žalio na finansijsku situaciju, iako mu je račun u blokadi od 23. decembra, i to na preko 422.000 dinara.

Blokada je nastala zbog dugovanja nastala ranijih godina i sada dolazi na naplatu. Radimo na tome da isplatimo sve dugove i da redovno izvršavamo obaveze. Igrači čekaju februarsku platu - kaže Dejan Jovanović, predsednik kluba.

Od Grada OK Niš je za prvi deo godine dobio 2 miliona stimulativnih sredstava, a u drugom delu godine očekuju veću finansijsku podršku sa svih strana.

Pojačanja će zavisiti od potreba stručnog štaba, ali i od finansijske situacije. Cilj nam je da vratimo nišku decu i da zadržimo kostur tima, 90 odsto nećemo ništa menjati. O svemu ćemo razgovarati sa trenerom i sa igračima, pa da se dobro spremimo za narednu sezonu - dodao je Jovanović.

Do početka naredne sezone ima još dosta vremena pošto nova takmičarska godina kreće oktobra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: