Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:56, 20. 12. 2015.

| Sport

OK Niš poražen kod kuće posle 21 meseca

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok-nis-opacic
foto: Vanja Keser

U 9. kolu Superlige, poslednjem u jesenjem delu sezone, Odbojkaški klub Niš izgubio je od drugopasirane Vojvodine rezultatom 3:0 (25:16, 25:23, 25:21) i tako prvi put su poraženi na svom terenu posle godinu i 9 meseci.

Istorijsku kalendarsku godinu, u kojoj su posle 38 godina ušli u Superligu, odbojkaši Niša završiće među četiri najbolje ekipe u državi. Nišlije su posle jesenjeg dela sezone na 4. poziciji sa istim brojem pobeda kao Novi Pazar, ali sa manjim brojem bodova.

U poslednjem kolu prvog dela sezone Niš je poražen od učesnika Lige šampiona i drugoplasiranog tima, ali vredi napomenuti da je domaćin igrao oslabljen bez kapitena, korektora i najboljeg poentera Predraga Pržića.

U prvom setu pozicija korektora bila je najslabija karika Niša jer se mladi Jelić i Stamenković, koji imaju 19 i 20 godina, nisu snašli. Domaćin je prvi put i jedini put poveo pri rezultatu 5:4, ali je Vojvodina uzvratila sa 8:5. Nisu Novosađani toliko bili superiorniji, koliko su niški odbojkaši imali grešaka. Vojvodina je to koristila i polako uvećavala prednost, a nisu je sprečili ni Opačić sa 4 poena u tom setu, ni Mijalković i Perović sa po 2.

Vojvodina je, dobrim servisima i sigurnim blokom, iskoristila drugu set-loptu (25:16) i povela sa 1:0 u setovima.


-DSC2683 foto: Vanja Keser

Milan Mijalković je na početku drugog seta preuzeo ulogu korektora, koja mu nije strana jer je i ranije tu igrao. Dobro se snašao, nadomestio je izostanak Pržića, ali je ostavio rupu u bloku koju u potpunosti nije mogao da popuni Aleksandar Ilić, uprkos svom njegovom trudu.

Nišlije su povele sa 4:0, koristeći dve greške Vojvodine i poenima Mijalkovića i Stojkovića, ali je posle tajm-auta novosadska ekipa uzvratila serijom 5:0. Menjale su se ekipe u vođstvu, ali je Niš poveo sa 14:11 nakon serije 4:0 u kojoj je Kuburović imao jedno "kuvanje", Aleksandar Ilić as, a Opačić i Stojković poene iz napada nakon odlične igre na prijemu.

Uspela je Vojvodina da izjednači (15:15) zahvaljujući i servis-greškom Kuburovića i greškom u polju Niša. Ivan Perović je servis-poenom uzvratio i Niš je vodio sa 17:15, ali su gosti brzo uzvratili. Greškom Niša ekipa Vojvodine je povela sa 20:19, a nastavak serije nije prekinuo ni tajm-aut stratega Niša Saše Stefanovića.

Bilo je 23:23, ali je Vojvodina, zahvaljujući i većem iskustvu, dobila naredna dva poena (25:23) i povela sa 2:0 u setovima.


-DSC2700 foto: Vanja Keser

Odbojkaši Niša nisu uspeli ni jednom da povedu u poslednjoj deonici, ali su uspeli da namuče protivnika. Počelo je vođstvom "Voše" od 3:1, pa je usledilo izjednačenje (3:3). Mijalković i Opačić su prekidali nalete Vojvodine, ali su Novosađani poveli sa 9:6. Nišlijama je pomogao tajm-aut njihovog trenera, ali samo da naprave seriju 3:0 i izjednače.

Predvođei Aleksandrom Minićem ekipa Vojvodine je polako stigla i do 14:10, ali su uzvratili Mijalković i Perović i Niš je došao do minus 1. Držao je novosadski tim odstojanje, pa je u finišu došao do 24:20 i prilike da pobede sa 3:0. To je iskoristio nakon druge meč-lopte, kada je tačku na utakmicu stavio Milan Mijalković servis-greškom.

Odbojkaši Niša u sredu 23. decembra od 17 sati dočekuju Crvenu zvezdu u prvom meču četvrtfinala Kupa.

NIŠ - VOJVODINA 0:3 (16:25, 23:25, 21:25)

NIŠ: Rakić, Pejčić (1 seris-greška), Kuburović 2 (2 "kuvanja", 1 servis-greška), Perović 7 (1 as, 3 servis-greške), Jelić, Stamenković (1 servis-greška), Stojković 10 (1 blok, 1 servis-greška), Mijalković 13 (1 blok, 4 servis-greške), Opačić 8 (1 as, 1 servis-greška), Angelovski (libero), Ilić 3 (1 as, 1 blok, 2 servis-greške), Jović.

VOJVODINA: Simić 5, Nikolić 5, Bojičić 1, Stanković 4, Vemić 10, Premović, Jovanović 1, Kujundžić, Peković (libero), Mehić 6, Radović, Minić 19.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    15:01 // 21. 12. 2015.

    Без Пржића и само физички присутног Опачића није се могло више. Свака част момцима на борби...надам се само да се нису превише потрошили јер Звезда нема шта да тражи у Нишу

  • localloyal

    13:00 // 21. 12. 2015.

    Svaka cast za odbojkase! Nekako su u senci fudbala,a postizu izvaredne rezultate. Slabu posetu u hali pravdamo time da nemamo SD Radnicki.A bas bi voleo da vidim da li bi se eventualnim pravljenjem tog drustva nesto promenilo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: