Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 10. 11. 2015.

| Sport

OK Niš promenio propozicije Superlige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok-nis.jpg
Odbojkaši Niša se spremaju za novi izazov; foto: Miroslav Lavrenčić

Nakon 3. kola Superlige odbojkaši Niša su jedini sa maksimalnim učinkom i zauzimaju prvu poziciju iako nemaju najveći broj bodova pošto je Odbojkaški savez Srbije promenio propozicije takmičenja.

Nišlije sa 6 bodova trenutno zauzimaju prvu poziciju i jedine su sa sva tri trijumfa, a nalaze se ispred Novog Pazara koji ima bod više, ali i skor od 2 pobede i poraza.

Ovakva situacija dovela je Takmičarsku komisiju Odbojkaškog saveza Srbije da se uskladi sa regulativama FIVB-a i CEV-a i da član Opštih propozicija takmičenja Superlige, Prve, Prve “B” i Druge lige.

Plasman se utvrđuje na osnovu broja ostvarenih pobeda. U slučaju istog broja pobeda, plasman odlučuje veći broj osvojenih bodova, odnosno bolji količnik u setovima ukoliko je broj bodova isti, odnosno bolji količnik u poenima, ukoliko su broj bodova i količnik u setovima isti - navodi se u biltenu UOKPL-a.

Ova promena prija i članovima Odbojkaškog kluba Niš.

Polako idemo, tek su tri kola završena, prija nam pozicija na tabeli i probaćemo da se tu zadržimo što duže. Nama je najbitnije da dobro igramo i borimo se za svaki poen - kaže Saša Stefanović, trener Niša.

Treći put ove sezone Niš je pobedio sa 3:2, a uspeo je da savlada Ribnicu iz Kraljeva posle preokreta.

Bila je to još jedna u nizu utakmica koju smo preokrenuli u našu korist. Mislim da smo odigrali bolje nego u prva dva kola i bili smo blizu da povedemo nakon prvog seta. Verujem da bi rezultat bio ubedljiviji, ali neke šanse u završnici seta nismo iskoristili i usledila je kazna - dodao je Stefanović.

Prva dva seta Niš je počeo dobro, vodio, ali je Ribnica preokrenula i povela sa 2:0 u setovima. Trener niške ekipe promenio je tehničara i umesto Strahinje Kuburovića ušao je Aleksandar Pejčić, a ta promena izgleda donela je potrebnu prevagu Nišlijama.

Radićemo na ispravljenju grešaka i pokušavaćemo da budemo bolji. Drago mi je da smo pobedili još jednog direktnog konkureta za primarni cilj za ovu sezonu. Momci su pokazali karakter i čvrstinu i ja prvenstveno njima čestitam na ovom rezultatu - ističe Stefanović.

U narednom kolu Niš gostuje kragujevačkom Radničkom, a ta utakmica se igra u petak 13. novembra od 19 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vukota

    12:40 // 10. 11. 2015.

    Bravo sinovi! Sale Gvardiola! :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: