Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:25, 24. 11. 2015.

| Sport

OK Niš se plasirao u četvrtfinale Kupa

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
nemanja-opacic-ok-nis.jpg
Peta pobeda u sezoni, prva u Kupu; foto: Vanja Keser

Pobedom od 3:0 (25:14, 25:22, 25:21) nad superligašem Inđijom, drugi put ove sezone, Odbojkaški klub Niš obezbedio je plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Nišlije su i u drugom susretu sa Inđijom izašli kao pobednici, ovog puta ubedljivije, pošto su u prvom kolu Superlige slavili u gostima sa 3:2.

U meču u sali Osnovne škole „Miroslav Antić“ u Durlanu gosti su poveli sa 2:0 u prvom setu, ali uz servis-grešku Inđije, blokom Stojkovića i 2 servis-poena Pejčića ekipa Niša je preokrenula i povela sa 4:2. Nakon 5:5 domaćin je serijom 3:0 poveo sa 8:5 i do kraja nije ispustio vođstvo.

Greškama gostiju, ali i raznovrsnom igrom u polju Nišlije su povele sa 19:8. Poenima Pržića i Opačića u finišu prve deonice Niš je iskoristio prvu set-loptu i poveo sa 1:0.

ok nis Nišlije u petak dobijaju protivnika za četvrtfinale Kupa; foto: Vanja Keser

Drugi set je bio neizvesniji, Inđija je povela sa 4:0, a dugo je Niš jurio izjednačenje. Gosti su imali 2-3 poena prednosti, a priliku da izjednači iskoristio je Stojković poenom nakon servisa Mijalkovića (17:17).

Seriju poena Nišlija nije prekinuo ni tajm-aut Inđije pošto je Mijaljković prvo upisao poen na servis, a potom bio precizan i Perović (19:17).

Greškom u dodavanju Niš je poklonio poen Inđiji koja je izjednačila na 19:19, ali je tajm-aut Saše Stefanovića, šefa stručnog štaba Niša, poremetio igrača na servis-liniji.

Usledila je izjednačena borba koju je prekinuo Stojković sa dva uzastopna poena (22:21), a greška u prijemu odbojkaša Inđije pomogla je Nišu da dobije 2 poena prednosti. Kapiten domaćina Predrag Pržić blokom je završio set u korist svog tima i Niš je vodio sa 2:0.

Treći set je doneo promenu u timu Niša na poziciji libera, pa je umesto Darka Angelovskog ušao Milan Kostadinović.

Smečom Perovića i blokom Stojkovića, uz grešku Inđije, Niš je poveo sa 4:1. Raspoložen je u ovom setu bio Milan Stojković koji je zabeležio 6 poena, ali je gost na servisu Ismara Elezovića preokrenuo i poveo sa 9:7.

Uzvratio je Nemanja Opačić koji je jakim i sigurnim servisima, uz dva poena sa servis-linije, pomogao da Niš povede sa 13:9. Tajm-aut trenera Inđije nakratko je prekinuo seriju Nišlija, ali je na servis-liniju došao Milan Mijalković koji je pripomogao da domaćin povede sa 16:10.

„Kuvanjem“ tehničara Pejčića i uz blok i smeč Stojkovića Niš je vodio i sa 19:11. Veliku prednost je iskoristio trener Niša da u finišu prui šansu i Joviću i Stamenkoviću koji nisu imali veliku minutažu u Superligi.

Nišlije su povele sa 24:16, ali su iskoristile tek šestu meč-loptu da završe utakmicu maksimalnom pobedom i plasiraju se među osam najboljih ekipa u Kupu.

Lep rezultat za nas, posle dužeg vremena uspeli smo da se plasiramo u četvrtfinale. Bila je lepa atmosfera, momci su dobro igrali, a ekipa Inđije možda nije u najboljoj formi trenutno i mi smo to iskoristili na najbolji način - istakao je Saša Stefanović, trener Niša.

Žreb za četvrtfinale Kupa biće obavljen u petak 27. novembra od 13 sati na štandu Odbojkaškog saveza Srbije na 4. Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: