Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 14. 9. 2016.

| Sport

Odbojkaški klub Niš u problemima, svi “peru ruke”

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
ok-nis-pejcic-i-stojkovic---Vanja-Keser.jpg
Brojne zavrzlame u niškom klubu; foto: Vanja Keser

Posle samo nedelju dana OK Niš ostao je bez trenera, povuklo se i rukovodstvo, jer navodno bivši predsednik kluba Dejan Jovanović nije ispoštovao dogovor sa novim sponzorom. Za novog prvog funkcionera izabran je Dragoljub Rajković, a za šefa stručnog štaba Dragan Svetozarević.

Iako je pre samo nedelju dana za novog predsednika postavljen Ljubodrag Brkić, za trenera Jovica Cvetković, a kao generalni sponzor imenovana građevinska firma IGM Mladost - pomenuta trojka povukla se iz kluba. Prema Brkićevim rečima, čitava priča je bila “račun bez krčmara”.

Sponzor je hteo da reši finansijske trzavice kluba, i pored para koje klub dobija od Grada, dodatnim novcem omogući normalno funkcionisanje kluba. Njegov zahtev je bio da od bivšeg predsednika Jovanovića dobije na uvid prethodno poslovanje kluba, koliko je para leglo iz gradskog budžeta, ali je on to odlagao od danas do sutra - reči su Ljubodraga Brkića.

Ljubodrag Brkić Samo nedelju dana bio predsednik kluba; foto: osno.org.rs

Zapelo je i oko ugovora trenera, jer je sada već kratkotrajno bivše rukovodstvo kluba tražilo dokaz da sa trenerom Draganom Svetozarevićem nije potpisan ugovor, pošto je saradnja sa Jovicom Cvetkovićem bila dogovorena. Prema Brkićevim rečima, planiran je dugogodišnji ugovor sa Cvetkovićem, postojala je vizija da Niš postane posle Beograda i Novog Sada treći odbojkaški centar Srbije, ali Jovanović nije pokazao ugovor.

Na jednom od sastanaka je rekao da mu je ugovor sa trenerom u torbi, a kada je sponzor rekao da bez tog dokaza izlazi iz kluba, njemu kao da je laknulo i rekao je da ga može dostaviti tek za 2,3 dana. Tog trenutka su se “koplja polomila” i ostali smo bez bitne kompanije - kazao je Brkić.

On je na kraju dodao "da bivšem rukovodstvu nije bila bitna vizija sponzora, već samo njegov novac i da je jedini papir u klubu bio koliko novca leži od Grada, a da su se dugovanja prema bivšim igračima određivala na osnovu prisećanja".


dejan-jovanovic---JV-arhiva Zbog sukoba interesa napustio čelnu funkciju OK Niš; foto: JV arhivaJovanović priča svoju priču

Iako su novinari Južnih vesti Dejanu Jovanoviću predočili šta je Brkić rekao o poslovanju i njegovoj (ne)saradnji sa sponzorom i rukovodstvom kluba, on na ta pitanja nije hteo da odgovara, već je govorio o dugovanjima.

Kada sam postao predsednik Opštine Niška Banja podneo sam ostavku na mesto predsednika odbojkaškog kluba zbog sukoba interesa. Otkad nisam na čelu kluba, Grad nije uplatio ni dinar na račun kluba, i to su te tranše iz kojih treba da se namire dugovanja igračima za prethodnu godinu - istakao je on.

Zbog čega traženu dokumentaciju nije dostavio sponzorima i rukovodstvu ostaje nepoznanica, a u međuvremenu je već postavljen novi predsednik kluba i promovisan novi trener. Za prvog funkcionera postavljen je bivši odbojkaš kluba i profesor fizičkog vaspitanja Dragoljub Rajković, a strateg je Svetozarević, koji se nakon odlaska Saše Stefanovića najčešće pominjao da će popuniti upražnjeno mesto trenera.

Podsetimo, Dejan Jovanović funckioner SNS-a, na čelo niškog kluba došao je 2012. godine, a klub je za vreme njegovog mandata izborio povratak u Superligu, gde je partijama u prošloj sezoni obezbedio nastupe u Evropi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Žarko Petrović

    14:48 // 16. 9. 2016.

    I nećete da objavite moj komentar..

  • Iskreno

    20:24 // 14. 9. 2016.

    Ako je bilo malverzacija odgovarace i to nije sporno i niko ne bezi od krivicne odgocornosti.Neka svako radi svoj posao.Sve je za ljude.

  • shaft

    18:36 // 14. 9. 2016.

    Bilo je pitanje dana kada ce odbojkaski klub doziveti Zeljinu sudbinu!Podrska novom rukovodstvu,ali imace Tantalove muke da isprave gluposti koje napravi ovaj optuzen za falsifikovanje Vukoviceve dokumentacije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: