Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 10. 11. 2014.

| Sport

Održana "Mala toplička transverzala"

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
toplicka-transverzala1.jpg
Od naredne godine akcija je uvrštena u kalendar Planinarskog saveza Srbije

203 planinara iz 16 planinarskih društava Srbije i Crne Gore učestvovalo je tokom vikenda na “Maloj topličkoj transverzali” koju je Planinarski savez Srbije uvrstio u redovne planinarske akcije.

Akciju je organizovao prokupački Planinarsko-skijaški klub “Toplica”, a ovo je druga godina zaredom da se akcija održava početkom novembra. 2 Najmlađi učesnik Nađa Mitić (5)

Ovoga puta planinari su krenuli iz Đavolje varoši i, dvema stazama ukupne dužine 31 kilometar, stigli su do Prolom Banje u prvom danu. Drugi dan je podrazumevao stazu dužine 13 kilometara na Samar, jedan od vrhova Arbanaških planina. Najmlađi učesnik ovogodišnje akcije bila je petogodišnja Nađa Mitić iz Prokuplja, a najstariji devedesetogodišnji Dragan Stepanović iz Kruševca. 3 Najstariji učesnik Dragan Stepanović (90)

Akcija tradicionalni obilazak Male topličke transverzale pokazala se vrlo uspešna, pa je odlukom Upravnog odbora Planinarskog saveza Srbije uvrštena u kalendar akcija  Planinarskog saveza Srbije u 2015. godini,  kao  jedna od 15 republičkih akcija koje organizuju PSS, Ministarstvo sporta i matični Klub – kaže predsednik prokupačkih planinara Darko Žarić.

On podseća da je obeležavanje “Male topličke transferzale” čija je dužina 105 kilometara, počelo 2007. godine i da su sav posao obavili čkanovi PSK “Toplica”. Transverzala obuhvata planinske staze od Prokuplja do Kuršumlije, a ideja je da se formira i “Velika toplička transverzala” čija bi dužina bila preko 300 kilometara. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: