Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 6. 4. 2015.

| Sport

Održana pešačka tura za najmlađe prokupačke planinare

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
planinari-pk.jpg
Mališani su 4 sata pešačili, obilazeći brda oko Prokuplja

Planinarsko-smučarski klub „Toplica“ i Školica sporta „Tigrići“ organizovali su pešačku turu za mališane uzrasta do 4. razreda u kojoj je ukupno učestvovalo 28 dece i 11 odraslih.

Najmlađi učesnici akcije bili su četvorogodišnji Vladica Krstović i petogodišnja Nađa Mitić.

Akcija koja je podrazumevala obilazak krajolika iznad Prokuplja, bila je duga 8 kilometara i pređena je za 4 sata. Pored fizičke aktivnosti koja je bila osnovni cilj akcije, deca su imala priliku da se upoznaju sa čitanjem karte uz pomoć kompasa i da upoznaju najvažnije geografske tačke duž staze. 2 Mališani prepuni utisaka sa prvog pešačenja

Zahvaljujući angažovanju trenera Školice sporta Predraga Marinkovića, organizovali smo ovu akciju kako bi se deca upoznala sa krajolikom i uživala u prirodi. Ovom prilikom poklonili smo im dnevnike Male topličke transferzale, a prema komentarima mališana, akcija im se svidela - kaže predsednik PSK „Toplice“ Darko Žarić.

On dodaje da je ovo samo jedna u nizu akcija koje će se organizovati za najmlađe u ovoj godini.

Cilj Školice sporta „Tigrići“ je pravilan rast i razvoj najmlađih, pa je, pored redovnih treninga, u ovogodišnjem planu rada uvršćena i saradnja sa PSK „Toplica“.

Naša je ideja da mališane izvedemo u prirodu, upoznamo ih sa orijentacijom i zdravom ishranom, pa ćemo tokom godine sa planinarima organizovati još akcija - kaže Marinković.

Najmlađi učesnik u akciji Vladica Krstović koji je, kao i većina dece, prvi put učestvovao u pešačenju, kaže da je na trenutke bio umoran, ali da mu se mnogo svidelo i da će i dalje pešačiti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: