Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 3. 8. 2015.

| Sport

Osmogodišnjak iz Niša šahovski prvak Evrope

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
jovan
Jovan Stevanović je posle titule prvaka Srbije i trećeg mesta na Balakanijadi, osvojio je i Evropu

Na 15. Evropskom prvenstvu mladih u ubrzanom šahu u Novom Sadu mladi Jovan Stevanović ostvario je 7 pobeda i 2 poraza što mu je bilo dovoljno da osvoji titulu evropskog prvaka u svojoj starosnoj kategoriji.

jovan-stevanovic-sah U grupi do 8 godina bilo je 24 deteta iz više zemalja

Nakon samo dve godine pohađanja šahovske sekcije Jovan Stevanović osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Državni prvak i treći na Balkanijadi u kategoriji do 8 godina imao je 9 mečeva na šampionatu Evrope.

Protiv jačih igrača se borio prvog dana i imao svih 5 pobeda, pa smo mislili da smo odahnuli. Međutim, drugog dana je imao dve pobede i dva poraza. Trijumf u devetoj rundi mu je doneo zlatnu medalju, ali je ipak bilo dovoljno da bude prvi - kaže Jovanova majka Verica Stevanović.

U grupi do 8 godina borila su se 24 deteta iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Belorusije, Rusije, Švedske i Estonije.

Prezadovoljan je uspehom, obradovao se iskreno, kao svako dete. Došao je i rekao: “Mama, prvi sam!” A prvo jutro nakon titule, čim se probudio, uzeo je da igra šah. On to stvarno voli i uživa u tome - priča majka mladog šampiona.

jovan-stevanovic-sah-2 Dan posle osvajanja Evropskog šampionata Jovan je počeo igranjem šaha

Prema rečima Verice Stevanović, Jovan se pripremao sa svojim trenerom Draganom Živićem.

Sledeće takmičenje koje čeka Jovana je Svetsko prvenstvo, ali da bi otišao oktobra u Grčku potrebno mu je 2.000 evra koje njegova porodica i trener ne mogu sami da obezbede.

Vodićemo ga gde treba i podržavaćemo ga, koliko smo u mogućnosti. Ako neko bude hteo da pomogne, tu smo. Prikupili smo do sada 30.000 dinara, a od gradonačelnika imamo usmeno obećanje da će biti pomoći - priča Verica Stevanović.

Svi koji žele da pomognu, mogu to učiniti preko Jovanovog kluba Komren čije se prostorije nalaze u Sjeničkoj 14, a za sve informacije mogu pozvati broj kluba 018/582-664.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jof

    07:30 // 5. 8. 2015.

    Kad vidim minuse na ovakve komentare,shvatim koliko ima pakosnih.Pa,zar i za ovakvo dete?

  • snex

    21:19 // 3. 8. 2015.

    dragi Jovane, želim ti divno detinjstvo i puno uspeha u onome što voliš da radiš. Kao i mom detetu, želim ti da što pre odeš odavde tamo gde se budućnost ne satire u korenu kao ovde, i gde se talenat i rad cene i nagrađuju.neka redakcija objavi žiro račun roditelja,pa da uplatimo koliko ko može dok vođa obećava

  • Милосав

    15:07 // 3. 8. 2015.

    Браво за малишу. Не губите време на обећањима, нема ништа од тога. У другом спорту, постојао је талентовани дечко. Јапан је то препознао. Они су му обезбедили школарину у Јапану (1000$ месечно) и стан у Токију. Ниш је требао само повратну авионску карту да обезбеди. Од добрих људи се скупило 45.000 динара а од обећања 0 динара.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: