Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:59, 18. 11. 2015.

| Sport

Otmice i pretnje zbog izbora u leskovačkom Fudbalskom savezu?

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
zgrada-sportskog-saveza.jpg
Zakulisne radnje u zgradi Sportskog saveza u Leskovcu; foto: JV

Politička lobiranja, pretnje otkazima, pa čak i otmice glasača neki su od događaja koji, prema rečima predsednika Trenerske fudbalske asocijacije Slavoljuba Ilića, prate pripreme za izbor rukovodstava leskovačkog i Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga.

Na ovakvu situaciju Ilić, predsednik Asocijacije koja deluje pri Gradskom fudbalskom savezu, upozorio je saopštenjem u kom taksativno nabraja kako su navodno vršeni pritisci. kome je sve prećeno i ko stoji iza cele priče oko izbora.

Horor koji se dešava teško je opisati rečima - konstatuje se u saopštenju.


"Po direktivi Kokeze, Cetanovića i Tončeva”

Izbori u Organizaciji fudbalskih trenera Gradskog fudbalskog saveza su, zapravo, održani juče i za predsednika je izabran Nikola Đokić, kandidat, kako tvrde, leskovačkih vlasti, ali sadašnje rukovodstvo ne priznaje odluku sa Skupštine jer je pre toga Izvršni savet doneo odluku da se izbori odlože zbog „nedemokratske predizborne kampanje“.

U saopštenju se navodi da su direktive o izboru određenih kandidata, koji, navodno, odgovaraju gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću, došle preko Slaviše Kokeze, nezvaničnog kandidata za predsednika Fudbalskog saveza Srbije i kandidata za predsednika FS RIS Novice Tončeva. Posle toga, piše, usledila su i konkretna lobiranja i pritisci na pojedince.


Kućni pretres zbog lobiranja?

U saopštenju piše da je Draganu Cvetkoviću - Krnji, koji je od strane pojedinca označen kao „kolovođa druge, a iste strane“, u utorak, oko 14 sati, upala kriminalistička policija u kuću s nalogom za pretres, po anonimnoj prijavi da je on, zapravo, diler narkotika. 2 Krnja Dragan Cvetković tvrdi da je policija vršila pretres samo jer je lobirao za drugog kandidata; foto: JV

U kući je bila samo maloletna ćerkica koja je doživela teške traume. Završila je na psihijatriji. Neću da stanem ovde. Tužiću koga god treba zbog nanetog duševnog bola. Odgovorno sumnjam da mi je policija upala u kuću samo iz razloga što sam u tom trenutku pričao sa članovima Saveza i lobirao da, umesto Đokića, bude izabran Bojan Mihajlović - tvrdi za “Južne vesti” Cvetković.

U leskovačkoj policiji potvrđuju da je vršen pretres kuće Dragana Cvetkovića - Krnje po anonimnoj prijavi, a po odobrenju tužioca i suda, ali da to nema nikakve veze sa izborima u organizaciji leskovačkih trenera.

Nije tačno da je pri pretresu u kući bilo samo maloletno dete. Obezbeđeni su i svedoci - kaže naš sagovornik iz policije.


Navodne pretnje otkazima

3 Profesorima navodno prećeno otkazom u školi; foto: JVU saopštenju se takođe navodi da je dvojici profesora Tehničke škole „Rade Metalac“ u Leskovcu Ninoslavu Grujiću i Miodragu Mitiću lično, navodno, pretio otkazom direktor te škole Slavoljub Stojanović, ukoliko ne glasaju za Đokića.

Njih dvojica glasala su juče upravo za Đokića.

Direktor Tehničke škole Slavoljub Stojanović ovakvu tvrdnju ipak odlučno demantuje.

Čuo sam za to saopštenje, ali odgovorno tvrdim da sa izborima nemam nikakve veze. Znam da su dva naša profesora u toj organizaciji, ali o tome nisam sa njima razgovarao, a kamoli im pretio. Uostalom, pitajte profesore. To su gluposti i izmišljotine - kaže za „Južne vesti” Stojanović.


“Gepekovan” da bi glasao

Navodi se još da je, navodno, Bratislavu Cvetkoviću, koji radi u JKP “Grdelica”, u nekoliko navrata otkazom pretio direktor ovog preduzeća Zoran Jović, ako ne bude glasao za Đokića.

Pošto se oglušio na „naredbu“, juče, u 17:25, dok je trajalo glasanje, kako se tvrdi, vozač gradonačelnika Leskovca Perica Gavrilović izvukao ga je iz njegovog, ugurao u svoj automobil kod Saborne crkve u Leskovcu i primorao ga da ode na Skupštinu. Tako je dobijen skupštinski kvorum.

Iako su „Južne vesti” došle do audio zapisa u kojem Cvetković svojim drugovima iz Organizacije trenera prepričava sam čin „otmice“, on sada za naš portal odbija da komentariše slučaj.

Bez komentara sam, a i na poslu sam, pa ne mogu da pričam - rekao nam je Cvetković u telefonskom razgovoru.

Pokušali smo da dobijemo i komentar vozača prvog čoveka Leskovca koji je navodno oteo glasača kako bi se čula i njegova, druga strana, posebno zato što je reč o potencijalno teškom krivičnom delu. On se, međutim, nije javljao na naše pozive i poruke.


Cvetanović: Moje ime je zloupotrebljeno

Gradonačelnik Goran Cvetanović tvrdi da se nije mešao u izbore u Sportskom savezu i da je njegovo ime najverovatnije zloupotrebljeno u borbi za glasove. 4 Cvetanovic Cvetanović kaže da ko gubi - ima pravo da se ljuti; foto: JV

Moje ime se često zloupotrebljava u različite svrhe. Često me pominju kako sam dao podršku jednom ili drugom kandidatu, a ja, lično, nemam nikakav komentar, s obzirom da se nisam mešao u izbore i ne osećam se prozvanim i odgovornim da bilo šta komentarišem. Uostalom, ko gubi ima pravo da se ljuti - kaže gradonačelnik Cvetanović.

Inače, pre nedelju dana pomoćnik gradonačelnika Leskovca Slaviša Zlatanović podneo je neopozivu ostavku zbog, kako je rekao, nedoslednosti gradonačelnika Leskovca. Očekivalo se da mu ovih dana bude dodeljena funkcija i u gradskom Sportskom savezu.


Boriće se sve do januara

Juče održani izbori u Skupštini Organizacije fudbalskih trenera GFS Leskovac koja sa sobom nosi po 3 glasa i u Gradskom fudbalskom savezu i u Jablaničkom okružnom fudbalskom savezu, samo su početak borbe za funkcije.

Predstoje izbori i u Skupštini Organizacije sudija, kao i u Skupštini klubova, a svi ti izabrani delegati odlučivaće o rukovodstva Gradskog fudbalskog saveza. Potom slede izbori u Okružnom savezu, gde će se za izbor rukovodstva pitati, pored leskovačkog, i fudbalski savezi iz Lebana i Vlasotinca. I ta "igranka za fotelje" trajaće do sredine januara iduće godine. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Лесковчанин

    09:22 // 19. 11. 2015.

    Све у организацији сировине која је завешила Оксфорд, Кембриџ, Јел и још неке факултете. Еј Србијо шта си дочекала ...

  • Pera ložač

    23:34 // 18. 11. 2015.

    Ništa nisu uradili ako Kokeza ne ubaci Dubočicu preko veze barem u Super ligu i ligu UEFA...

  • Dejan Stojanovic

    22:12 // 18. 11. 2015.

    Tvrdim da je ovo samo pocetak ,,VELIKE IGRANKE,,fudbalskih radnika i entuzijasta najprofitabilnije sporedne stvari na svetu..Ocekujem slican scenario i u ostalim Fudbalskim savezima pod okriljem RIS/a.
    Sledeca epizoda u Sudijskoj organizaciji...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: