Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:00, 19. 2. 2012.

| Sport

Partizan osvojio Kup Koraća u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: Petar Stošić
foto: Petar Stošić

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 64:51 (17:14, 15:13, 15:15, 17:9) u finalu Kupa Koraća u Nišu pred preko 5.000 ljudi u Čairu.

Osim košarke, dešavanja u hali Čair obeležili su i navijači Partizana i Crvene zvezde, ali i loša organizacija što se tiče uslova rada novinara. Oba tima imala su podršku više hiljada navijača, a u hali je sigurno bilo više publike nego što ima sedećih mesta.

Najave organizatora da se u halu neće moći uneti ni cigarete, a kamoli upaljač ili baklja, nisu se obistinile jer su navijači oba tima već na početku meča napravili "dimnu zavesu" od paljenja baklji.

Deo organizacije na terenu je bio na zadovoljavajućem nivou, a pre početka meča "Bože pravde" otpevao je Gale Kerber i u tim trenucima su, bar na kratko, navijači oba tima bili složni i otpevali zajedno himnu. Ali, nakon toga usledilo je paljenje baklji oba tima, ali i paljenje petardi.

Partizan je poveo poenom Milosavljevića, ali je Zvezda brzo uzvratila. Obe ekipe su jačom odbranom počele meč i to je rezultiralo manjim brojem poena do sredine prvog dela četvrtine. U drugoj četvrtini su oba tima nastavila agrsivnije, a Partizan je sa 3 poena prednosti otišao na odmor.

Dok se na terenu odlučivao o pobedniku Kupa Koraća, na trbinama su nastavljene bakljade. Na kraju prve četvrtine pripadnici specijalne jedinice su ušli na tribine gde su smešteni "Grobari", izbila je tuča između navijača i policije i neko sa tribina je bacio stlolicu koja je pala na ljude koji su sedeli u parteru. Još nema zvaničnih informacija da li ima povređenih.

U nastavku meča, Partizan je počeo agresivnije, bolje koristio greške protivnika i tako uvećavao prednost. Sredinom treće četvrtine navijači Partizana su na kratko zaustavili igru pošto su na teren bacali rolne papira. Ubrzo nakon toga, usledio je odgovor navijača Zvezde paljenjem baklje na tribini i ubacivanjem na teren i to blizu svojih igrača. Treća četvrtina je pokazala najizjednačeniju borbu večitih rivala.

Partizan je "presekao" u četvrtoj četvrtini kada je potpuno nadigrao Zvezdu čiji su igrači izgubili koncentraciju i mnogo više grešili. Do kraja meča Partizan je održavao prednost i na kraju slavio u hali Čair. Pred kraj meča policija je intervenisala u parteru ispod Zvezdinih navijača.

Posle meča usledio je slavlje navijača i igrača Partizana, koji su dobili zlatne medalje, trofej Kupa koji je poslednji put dodeljen u ovom obliku jer od naredne godine biće deljena replika trofeja "Žućkove levice".

Najbolji strelac turnira je bio Mile Ilić iz Zvezde, a za najkorisnijeg igrača proglašen je Danilo Anđušić iz Partizana.

Posle odlične organizacije Evropskog prvenstva u rukometu i dobrog Dejvis kupa, organizacija Kupa Koraća je prošla najslabije. Organizacija je zakazala što se tiče uslova rada novinara jer statistike posle pre meča i posle prvog poluvremena bilo je skoro nemoguće naći. Momci koji su radili u press centru bili su uvek na usluzi novinarima, ali oni nekad nisu mogli da odgovore na zahteve. Internet konekcija je isključena nakon finala, pa neki novinari su imali poteškoće da pošalju izveštaje. Posle finala izlazak na teren medijima nije bio dozvoljen dok nije završeno dodeljivanje medalja, posle kog su igrači odmah otišli u svalačionicu da slave. Ostao je samo MVP turnira Danilo Anđušić koji nije krio oduševljenje.

- Verovali smo u pobedu. Od početka smo igrali jako i tako stigli do velike i važne pobede. Zahvaljujem se navijačima na podršci - rekao je Danilo Anđušić.

Završnica Kupa će sledeće godine biti održana u Kragujevcu.

Partizan: Kecman 6, Raduljica 4, Lučić 11, Milosavljević 2, Katić 6, Bešović, Božić 3, Čakarević 4, James 10, Mačvan 9, Anđušić 9, Bertans.

Crvena zvezda: Čović 2, Cvetanović, Ilić 12, Lazić 2, Nedović, Lešić 1, Subotić 2, Nikolić, Thomas 12, Milutinović, Popović B. 12, Popović P. 8.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Slobodan

    00:02 // 20. 2. 2012.

    Zar ovim ljudima bolje reci divljacima nista nije sveto sve moraju da slome i uniste i ovo malo sto ima Nis moraju da polome.

  • IVORY

    23:53 // 19. 2. 2012.

    Jedino mi je zao sto nisam mogao da udejm na teren posle meca i slikam se sa igracima Partizana i sto je policija (po mom misljenju) bespotrebno napravila guzvu na Partizanovoj tribini i izazvala stampedo medju navijacima (osim baklji mislim da nije bilo drugih povoda za reakciju, mada se to ne resava u sred meca, ali ajde, neka rade kako znaju), sva sreca pa niko nije stradao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: