Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 28. 8. 2013.

| Sport

Pauljević: Nisam mogao da odbijem poziv Radničkog

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
pauljevic-branko-radnicki-partizan
Foto: mozzartsport.com

Strelac oba gola Radničkog u pobedi nad Radom (2:0) Branko Pauljević kaže da je oduševljen atmosferom u ekipi, radom i publikom u Nišu.

Navijači Radničkog su poznati po tome da brzo prihvataju igrače svog voljenog kluba, a velike simpatije zbog dobrih igara od početka zaslužio je i desni bek Branko Pauljević. Veliko pojačanje za Radnički stiglo je iz Partizana, a svoje golgeterske sposobnosti je pokazao na Banjici u subotu, kada je Radu dao dva gola.

Ekipa se za tu utakmicu spremala u karantinu u Beogradu, a Pauljević priča kako je počeo dan kada se igrala utakmica.

800x600-radnicki-vanja-keser

- Od tog dana Vladimir Milenković Šoče je moja talija. Moj cimer iz karantina je rekao da ću dati dva gola i eto. Išli smo na pobedu, ne na nerešeno ili da se predamo. Sve je tog dana išlo kako treba - rekao je Pauljević.

U prvom poluvremenu Radnički nije pokazao mnogo, ali je drugo potpuno pripalo niškim igračima. Oba gola postigao je ovaj brzonogi desni bek, koji prenosi dogovor iz svlačionice sa poluvremena.

- Trener Bekvalac mi tražio da postignem jedan gol i namestim drugi. O odbrani nije hteo da naglašava - priča Pauljević.

490x370-branko-pauljevic

Sa šefom stručnog štaba Dragoljubom Bekvalcem Pauljević je ranije već sarađivao u Hajduku iz Kule.

- On je najbolji trener koji me je trenirao. Kada mi je stigao poziv od njega da dođem u Niš, nisam nikako mogao da odbijem. Čast i zadovoljstvo su mi da radim sa njim - kaže Branko.

Pauljević je rođen u Beloj Crkvi, počeo je karijeru u Ševcu iz Kusića, posle je bio u Voždovcu, Big Bulu iz Bačinca, Hajduku iz Kule i Partizanu iz kog je došao na jednogodišnju pozajmicu.

- Mnogo mi se sviđa Niš, da mogu da biram gde ću živeti, izabrao bih ovaj grad. Momci u ekipi su maksimalno dobri i pošteni, pravi drugari. Dobro su me prihvatili - kaže Branko Pauljević.

O navijačima, koji su ga odmah prihvatili, ima samo reči hvale.

- Oduševljen sam podrškom i navijanjem, imam samo reči hvale. Odlično su organizovani i drago mi je što sam ovde. Nisam nikada ranije igrao u Nišu. Fudbal se i igra zbog navijača, a mi imamo pravi ambijent i to pod reflektorima - dodao je Pauljević.

IMG-6816 Foto: fcrad.co.rs

Posle tri kola Radnički ima 7 bodova i deli drugo mesto sa Partizanom, koji ima bolju gol-razliku. U prva tri kola Nišlije nisu primili nijedan gol, a postigli su 4. O prognozama Pauljević neće da priča...

- Ne bih da prognoziram, voleo bih da svi sednemo posle 15 kola i da se smejemo - kaže Pauljević.

RADNICKI-NIS-PARTIZAN-34-resize-(1)

Rezultati govore o ekipi, a na startu Superlige Radnički ih ima odlične. Pobede nad kragujevačkim Radničkim i Radom, kao i remi sa šampionom Srbije nisu slučajnost.

- Uz malo sreće možemo mnogo. Nadam se dobrim rezultatima, a to je gornji deo tabele. Mi na svakom mestu imamo dobre igrače i možemo da napravimo, ako to može tako da se kaže, iznenađenje. Ovo do sada su naše realne mogućnosti - kaže Branko Pauljević.

Sledeća utakmica je u subotu, 31. avgusta na stadionu Čair od 19h kada Radnički dočekuje Slobodu koja je u prethodna 3 kola osvojila 2 boda.

- Nisam mnogo razmišljao o Slobodi, znam da su dali samo jedan gol na 3 meča. Mi moramo da se potrudimo da dobro odigramo, uz dobru odbranu. Ne smemo da im dozvolimo da postignu gol, a mi treba da uzmemo 3 boda i odemo na pauzu rasterećeno - ističe Pauljević.

ljubica-1-resize

Nakon meča sa Slobodom ekipu Radničkog očekuje pauza zbog obaveza reprezentacije, a tada sleduje gostovanje OFK Beogradu, zatim meč kod kuće sa Vojvodinom, odlazak Javoru, duel sa Jagodinom u Nišu, susret sa Napretkom u Kruševcu i meč sa Zvezdom na Čairu.

- Nije težak raspored, teška su gostovanja naših protivnika - uveren je Pauljević.

Karte za meč Radnički - Sloboda biće u prodaji u petak, 30. avgusta i na dan utakmice, 31. avgusta. Cene su 150 dinara za jug, po 300 dinara za istok ili zapad. Pun stadion je ono što Nišlije duguju ovim igračima koji su na početku najavili lepu fudbalsku sezonu u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    19:28 // 28. 8. 2013.

    samo napred decko,posteno i srcem.

  • vlada

    18:59 // 28. 8. 2013.

    da..pun stadion a karte samo u petak i subotu

  • obren meraklija

    17:22 // 28. 8. 2013.

    Ajde da ispunimo mi jug I zapad istok neka bude pun 80% I bice super.a ako sve bude puno I jos ima potrebe za severom nasoj sreci nema kraja! Nek se cair trese!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: