Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:55, 1. 4. 2015.

| Sport

Perović: "300 niške dece u beogradskim klubovima"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-490x370-vidak-perovic.jpg
Vidak Perović kaže da je Radnički vratio 20 miliona dinara duga

U 2014. godini Radnički je vratio oko 20 miliona dinara duga, a i dalje je najveći problem kluba odlazak mladih talenata, kaže Vidak Perović, predsednik niškog Radničkog.

Jesenji deo Superlige niški Radnički završio je na pretposlednjem mestu. Na početku prolećnog dela šampionata nema poraz, a uz 4 remija i jednu pobedu nalazi se na 14. poziciji, što je za poziciju više u odnosu na polusezonu.

Klub je doveo novog trenera Milana Rastavca, nekoliko pojačanja i u prvi tim priključio samo dva igrača iz Omladinske škole. Nikola Mitrović i Marko Mrkić jedini su igrači mlađi od 21 godine na spisku licenciranih igrača, a sa druge strane, predsednik Radničkog smatra da je “jaka Omladinska škola temelj kluba”.

Najbitnija je Omladinska škola. Stalno ističem da je oko 300 dece iz Niša trenutno u Beogradu. Ne sa juga Srbije, samo iz Niša. To je poraz za nas - smatra Vidak Perović.

vidak-perovic Perović ističe da je "jaka Omladinska škola temelj kluba", foto: Stefan Komadinić

U proseku, Radnički ima najstariju ekipu u Superligi, a Mitrović i Mrkić nisu u prvom planu šefu stručnog štaba Milanu Rastavcu.

Najveći problem Radničkog su dugovanja, koja su juna prošle godine iznosila 1,2 miliona evra prema rečima Perovića. Račun kluba je često u blokadi, a trenutno ona iznosi preko 2,7 miliona dinara.

Tokom prošle godine vratili smo 20 miliona dinara duga. Ne možemo da izmirimo i redovne obaveze. Jurim banke, niko neće da da kredit, da pomogne. Jedini spas koji ja vidim je privatizacija - smatra Perović.

DSC-9716 Ekipa Radničkog se bori za opstanak; foto: Vanja Keser

On ističe da je preuzeo funkciju predsednika kada to niko nije želeo i da nema pomoć od ljudi iz Uprave kluba.

Ne može samo jedan čovek sve da radi, treba mi pomoć. Možda sam najgori predsednik Radničkog, ali sam jedini koji je uvek bio navijač “Reala sa Nišave” - kaže Perović.

Radnički je sa 19 bodova na 14. poziciji koja na kraju sezone vodi u doigravanje za opstanak u eliti protiv trećeplasiranog tima iz Prve lige.

Opstaćemo u ligi, imamo dobru ekipu. Verujem u opstanak, ali nam treba i pomoć i podrška svih koji kažu da vole Radnički - dodaje prvi čovek Radničkog.

DSC-0071 Sekretar kluba Boban Stanković i Vidak Perović, predsednik kluba prošlog leta; (arhivska fotografija, foto: Stefan Komadinić)

Perović ističe da Radnički uvek pomaže drugim klubovima, ali da saradnja između niških klubova mora biti jača.

Bilo bi lepo da se napravi Sportsko društvo Radnički i da svi klubovi budu tu. Navijači bi se tako “prelivali”, klubovi bi pomagali jedni drugima. Konstantin je napravio lepu priču, šteta je što neke Nišlije dolaze na utakmicu i navijaju za beogradske klubove - kaže Perović.

Sportski direktor Mašinca Perica Krstić nedavno je izjavio da bi voleo da Ženski fudbalski klub igra na Čairu jer bi im to olakšalo finansiranje.

Ako teren može da izdrži, što se nas tiče, Mašinac može da igra na stadionu. Trava je mnogo stara, teren je unakažen. Ne znam da li može da izdrži toliko utakmica. Radnički ne trenira na glavnom stadionu da bi se očuvala trava za utakmice.

Radnički u subotu od 14:30 sati nastavlja borbu za opstanak gostovanjem Radu u 21. kolu Superlige.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    17:54 // 2. 4. 2015.

    zbog takvih i beze...

  • Стефан

    12:30 // 2. 4. 2015.

    Исто јо то за омладинску школу причао и Булатовић па се питам шта је он или садашња управа урадила на томе. Говорио је Булат како воли Раднички па ме занима дали сад долази на утакмице? Приватизација!

    • Срђан

      19:07 // 4. 4. 2015.

      Долази Булат на утакмице, против Војводине био на исток. Искрено, изненадио сам се кад сам га видео, још је пратио утакмицу чисто навијачки!

  • marko

    12:04 // 2. 4. 2015.

    Koliko sada grad, to jest mi gradjani placamo iz budzeta klub koji donosi "radost" samo nekompetentnim funkcionerima istog?

    • localloyal

      09:56 // 3. 4. 2015.

      @marko - u pravu si,bolje da mi gradjani Nisa placamo zvezdu i partizan,jer nam oni svima donose ''radost''(i jedna lepa vest zvezda je pobedila KK Metalac)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: