Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 30. 10. 2014.

| Sport

Perović: "Navijači mi prete"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-vidak-perovic.jpg
Vidak Perović neće da prijavljuje pretnje

Insistirajući da ga kamere ne snimaju, predsednik Fudbalskog kluba Radnički Vidak Perović se nakon press-konferencije obratio novinarima, tražeći da "pišu istine" i da "objave da mu navijači prete".

Predsednik Radničkog, koji je 2. jula ove godine postavljen na tu poziciju, došao je nakon redovne konferencije i tražio da se obrati novinarima bez uključivanja kamera.

Mogu da razgovaram ovako jer ste vi predstavnici gradskih medija koji mislim da ne vole Radnički, nažalost. Tražim od vas podršku za Radnički, ne za sebe. Ja nemam podršku od vas, niti sam bitan. Nemojte da snimate, molim vas - rekao je Perović.

On je onda pomenuo povike navijača na utakmici Superlige u subotu i u Kupu juče, kada su pristalice Radničkog povikivali “Uprava napolje” i “Vidače odlazi”.

Okrenuli su se protiv mene jer im nisam dao sredstva da odu u Kruševac. Niste preneli da sam ja lično platio autobus kada se išlo za Suboticu od 94.000 dinara i da je išlo samo 17 navijača. Imam imena. Oni su počeli da mi prete lično, ali se ja ne plašim. Kod kuće gde živi moj sin ima raznih transparenata. Nisam hteo da prijavljujem SUP-u - dodao je Perović.

Perović je dodao da je Radnički najbitniji.

Ni navijači nisu bitni. Ovo navijanje je sramno, van pameti je. Ja mogu sutra da odem i bilo bi najbolje da odem. Predložite vi, ko hoće da dođe, ja ću odmah da odem. Videćemo šta će biti za 6 meseci sa Radničkim - istakao je Perović.

Račun kluba je trenutno blokiran na preko 3 miliona dinara.

Tvrdim da nisam došao na čelo Radničkog, Radnički ne bi krenuo ove sezone i da bi klub bio ugašen. Ne znam koliko sam dao. Počev od gluposti, praška pa dalje. Oko 1,2 miliona evra je dug. Tačno 144.479.090 dinara. Danas ćemo izaći iz blokade - dodao je Perović.

On je dodao da “od medija traži samo da pišu istinu i pošteno”. Na pitanje “koji mediji ne pišu istinu” odgovorio je:

Vi samo pišete transparentno navijači, navijači, navijači. Pojedini novinari to pišu. Ja ću da se sklonim, fudbaleri će se skloniti, pa neka navijaju. Ja sam platio autobus, zbog čega su digli frku? Jer gospoda nije mogla autobusima da ide u Kruševac. Ja sam svima dao tu izjavu - kazao je predsednik Radničkog.

Novinari su pomenuli i da je on bio član uprave koja nije stala u odbranu kada je pomoćni trener udario novinara "Narodnih novina".

Bio sam u upravi. Ja se ograđujem i izvinjavam u ime kluba. Ko god da je napadnut, ja stojim uz njega. Zato vi treba lepo da napišete. Zbog čega navijači bojkotuju predsednika, Upravu i klub. Jer im nije dat autobus da idu. Klub nema sredstva - opet je o navijačima pričao Perović.

Perović je sve vreme odbijao da daje izjave ispred kamera.

Neću u kamere, evo mogu Južne vesti da pišu. Ako mislite da treba ovako, da ja sa vama i vi sa mnom dolazite u konflikt, uopšte nije problem. Ja sam najmanje bitan, bitan je Radnički. Da podržimo Radnički. Nisam napravio ni dinar duga. To je uspeh, to smatram ličnim uspehom - kaže Perović.

To znači da su sve plate isplaćene?

Plate nisu. Plate ne mogu da budu isplaćene jer ja plaćam od Aleksandra Ilića i ne znam ko je bio predsednik, za dugovanja prema Bajevskom, Pavličiću, ranija dugovanja, non-stop imamo blokadice. Platili smo doprinose od 2004. do 2012. godine. Trebalo je da terate sve uprave da plate doprinose - kaže Vidak Perović.

Na kraju svog izlaganja Perović je rekao da je on više puta bio u upravi Radničkog i da je ličnim sredstvima pomagao klub.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija old

    21:37 // 31. 10. 2014.

    nekad se znalo isli smo iz ljubavi a danas nekolicina balavca popije 2 piva pa ide na gostovanje za 200din i zali se!SRAMOTA DOKLE JE DOGURAO JUG!!!

  • referent

    12:53 // 31. 10. 2014.

    Te kvazi navijace ste doveli ti i onaj tvoj prethodnik,a stare prave Meraklije ste oterali.Sad se sam nosi sa problemima!!

  • Sale Jatak

    11:50 // 31. 10. 2014.

    ...a onda dobio naredjenje od Vucica da kao funkcioner nemoze biti u Klubu. I naravno izabrao funkciju umesto Radnickog i postavio marionetu Vidaka. I treba te smeniti, makar zbog toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: