Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:11, 8. 11. 2014.

| Sport

Peti trijumf Konstantina

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
vladimir-velickovic.jpg
Vladimir Veličković zabeležio 8 poena; foto: Vanja Keser

Košarkaši niškog Konstantina savladali su u okviru 5. kola Košarkaške lige Srbije ekipu Tamiša rezultatom 89:79 (17:27, 26:14, 29:14, 17:24) u hali Čair.

Najefikasniji u redovima Nišlija bili su Danilo Tasić sa 20 poena, Vladimir Đorđević i Bogdan Obrenović sa po 14, a Nemanja Barać dodao je 10 poena. U redovima Tamiša Milošević je ubacio 18, a Kruščić 15 poena.

Granitnom odbranom i sjajnom kreativnošću u napadu košarkaši niškog Konstantina ostvarili su i petu pobedu u prvenstvu. Sjajnom timskom igrom, posebno u drugoj i trećoj četvrtini, srušili su otpor kvalitetne ekipe iz Pančeva. Posle početnog grča i nervoze u prvih 10 minuta, u nastavku je sve došlo na svoje mesto, pa je četa Marka Cvetkovića zasluženo upisala još jedan trijumf.

Obe ekipe su poenterski izuzetno raspoložene otvorile meč. Dobro ih je služio šut i za dva i za tri, pa je posle 3 minuta igre rezultat glasio 8:8. Odbrana domaćih nije bila baš na zavidnom nivou na otvaranju utakmice, pa su gosti dobrom selekcijom šuta u 6. minutu poveli 16:10.

Zakazala je i kreativnost u napadu, poene su Nišlije tražile šutevima spolja, ali i to nije išlo pa je trener Marko Cvetković bio prinuđen da zatraži minut odmora. Novom trojkom Miloševića i poenima sa distance Komatine, Tamiš već u 8. minutu stiče dvocifrenu prednost - 21:11.

Nisu uspevali nikako košarkaši Konstantina da odigraju odbranu na željenom nivou, pa se to odrazilo i na učinak u napadu. Nervoza se uvukla u organizaciju napada, i da nije bilo Danila Tasića, koji je sa 6 vezanih poena pokušavao da "probudi" Konstantin, prednost gostiju bi bila i ubedljivija. Ovako je posle prve deonice rezultat glasio 26:17 za goste iz Pančeva.

Raspoloženi Tasić je trojkom otvorio drugu četvrtinu i sjajnom defanzivnom postavkom nastavio da "vuče" svoje saigrače. Polaganjima Stojačića i Baraća, dugom dvojkom Đorđevića i trojkom sa 9 metara kapitena Vitkovića, Konstantin u 13. minutu prilazi na minus 1 (29:30).

U međuvremenu se i odbrana vratila na "staro", pa su gosti posle 4 minuta u drugom kvartalu postigli samo 3 poena. Dvojkom sa distance Obrenovića Konstantin prelazi u vođstvo, a Đorđević košem uz dodatno slobodno bacanje produžava seriju na 12:0. Uspeli su gosti koliko toliko da odgovore probuđenim Nišlijama, ali je zahuktala četa Marka Cvetkovića prosto mlela u drugoj četvrtini.

Zapaženom rolom Obrenovića (6 poena u 2. četvrtini) i poenima Despotovića sa penala na 2 minuta do velikog odmora domaći su poveli sa 41:33. Posle dva brzopleta rešenja u napadu, domaći sopstvenim greškama vraćaju goste na -4 (43:39), što je razljutilo trenera, koji je "imao šta da kaže" svojim igračima na tajm-autu. Nastavili su i posle minuta odmora da greše domaći, pa je Vujović horogom postavio konačan rezultat prvog poluvremena - 43:41 za domaće.

Novim poenima Vladimira Đorđevića i sa dve odlične odbrane Konstanin je dobro otvorio drugo poluvreme. Buđenjem pleja Vlade Veličkovića probudila se i kreativnost u napadu. Sjajnim asistencijama za Tasića i Obrenovića Konstantin nakon 4 minuta u trećem kvartalu "beži" na +9 (50:41). Treba pohvaliti i granitnu odbranu koja je goste iz Pančeva svela na samo 3 poena za 5 minuta igre u nastavku. Duo Đorđević i Obrenović vodi svoj tim na sjajnih +14 u 26. minutu.

Međutim, 5:0 serija Tamiša poziva na oprez, pa je Marko Cvetković odmah zatražio "minut odmora", koji je urodio plodom. Sa 7 vezanih poena Tasić nastavlja svoju odličnu rolu, a Barać trojkom podiže na +17 (67:50). Jedino vredno pomena u igri gostiju u nastavku jesu poeni sa penala, prouzrokovani jakom odbranom Nišlija, koja je prelazila prag sudijske tolerancije. Polovičnim učinkom sa penala Strahinja Stojačić uvodi svoj tim u poslednjih 10 minuta sa fantastičnih 17 poena razlike - 72:55.

Atraktivnim zakucavanjem Stojačić otvara četvrtu četvrtinu, a sa druge strane Kesar pogađa trojku za Tamiš. Ono što su perfektnom igrom stekli u drugoj i trećoj deonici domaći igrači su vešto čuvali i u poslednjoj. Prednjačio je plej Velčković, koji je sa sve svoje poene ubacio u poslednjoj četvrtini (8 poena).

Rezultatska prednost se nije spuštala ispod 10 poena, pa su u poslednjih nekoliko minuta šansu dobili i najmlađi članovi niške ekipe - Vučićević, Mladenović i Stojanović. Na kraju su gosti uspeli da istope malo prednost Konstantina za konačnih 89:79.

Konstantin, uz Vojvodinu Srbjagas i FMP, ostaje jedina neporažena ekipa i zbog najbolje koš-razlike zadržava prvu poziciju na tabeli Košarkaške lige Srbije.

U narednom kolu Nišlije gostuju Vršcu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • eci peci pec

    10:12 // 10. 11. 2014.

    Konstantireninzima i na utn je zakon, momci razbijaju i na treninzima i na utakmicama. Cak im je i podmladak 99/2000 godiste i trener Stosić savrsen. Od njegovih igraca cak 3 igraca idu na RTC

  • Petar

    22:04 // 9. 11. 2014.

    @licno ja.. Kakav li si ti, kada tako zlurado komentarises uspeh ovih momaka koji isključovo svojim radom i vođeni pravim sportistima (trener Cvetković i ostali) napreduju?.. Tvoj komentar je sraman!!

  • licno ja

    15:53 // 9. 11. 2014.

    Kakve li su druge ekipe,i kvalitet takmicenja kada je niski tim sa onim igracima prvi?Neka je,lepo je to,ali kuda ide kosarka onda...

    • Johny

      16:59 // 9. 11. 2014.

      Momci imaju talenat i veoma su borbeni ne znam sta je cudno sto je Konstantin prvi ginu na terenu a igraci su i veliki prijatelji privatno,pri tome igraju za smesne pare koje u veci slucaja kasni

    • Juznjak

      23:27 // 9. 11. 2014.

      Muka mi je od Vas, koji dolazite samo da gledate i pratite Konstantin samo kada igraju Zvezda ili Partizan. Veoma neumesan komentar, bez zdrave logike.
      PRAVA KOSARKA SE IGRA U NISU !
      NBA ON NIS WAY!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: