Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:42, 5. 6. 2016.

| Sport

Pirotski Radnički posle 8 godina u Prvoj ligi

Autor:Milan MitićIzvor:Južne vesti
1.jpg
Od naredne sezone Piroćanci kao prvoligaši; foto: M.M.

Pobedom nad niškom ekipom Cara Konstantina od 3:0 pred u poslednjem kolu, pirotski fudbaleri osvojili su titulu prvaka Srpske lige-Istok i od naredne sezone takmičiće se u Prvoj ligi.

Golove za Piroćance postigli su Nemanja Manić u 10. minutu, Miloš Spačić u 17. minutu i Nemanja Petrov u 35. minutu utakmice. 2 Kapiten Mančić i najbolji strelac Ristov sa peharom; foto: M.M.

Radnički se inače u Prvoj ligi takmičio 2008. godine, kada je ispao u niži rang, a u utakmici za plasma u viši rang domaće fudbalere bodrilo je više od 5.000 ljudi, što se u poslednjih desetak godina na stadionu u Pirotu nije desilo.

Kako ističe Aleksandar Ćirić, predsednik kluba, pobeda i titula došli su na dan obeležavanja prve godišnjice nove Uprave kluba.

Ovo je dokaz da smo prethodnih godinu dana dobro radili. Piroćanci su nam tokom celog prvenstva pružali podršku i nadam se da ćemo je imati i u Prvoj Ligi u kojoj ćemo se naredne sezone zasluženo boriti. Naša želja je da budemo stabilan prvoligaš, da dugo ostanemo tamo jer nam je tamo i mesto - kaže Ćirić.

Marijan Živković, trener prvog tima Radničkog, smatra da nijedan klub Srpske lige - Istok ne može da zameri pirotskoj ekipi "čistotu" borbe i način na koji su došli do titule.

Mladi momci su apsolutno zaslužili sve ovo što se danas dešava. Ja im na uspehu čestitam i odajem poštovanje na način na koji su trenirali i izgurali celo prvenstvo. Očekuje nas jaka konkurencija u Prvoj ligi Srbije i trudićemo se da Radnički tamo ne igra samo epizodnu ulogu - kaže Živković.

Nakon ubedljive pobede, domaći fudbaleri, rukovodstvo i predstavnici lokalne samouprave proslavili su istorijski uspeh na terenu, uz trubače.

U narednoj sezoni, zahvaljujući uspehu Radničkog, sve veći broj ljubitelja fudbala u Pirotu, sada će na stadionu kraj Nišave moći da gleda jake prvoligaške susrete. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realno

    14:14 // 6. 6. 2016.

    bilo je 2500 više nije.

    • bojan

      16:38 // 9. 6. 2016.

      Na zapadnoj tribini 1500d, 2500 na istoku.REALNO 4000 GLEDALACA.

  • Nišlija (Porćanac u srcu;)

    08:47 // 6. 6. 2016.

    Čestitke za velik uspeh! I srećno!

  • Nišlija

    22:52 // 5. 6. 2016.

    Čestitam komšije!Neka je sa srećom, da unesemo raznolikosti u ovu tramvaj ligu i igramo dobre mečeve na Nišavi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: