Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 14. 2. 2016.

| Sport

Pobeda Konstantina pred Kup Koraća

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
490x370-goran-ostojic-konstantin.jpg
Goran Ostojić sa 19 poena i 5 skokova jedan od najzaslužnijih za trijumf; foto: Vanja Keser


Trijumfom u Pančevu nad ekipom Tamiša rezultatom 84:81 u 20. kolu Košarkaške lige Srbije košarkaši niškog Konstantina napravili su odličnu uvertiru za završni turnir Kupa. I pored neigranja trojici bitnih igrača, ovom pobedom Nišlije su gotovo obezbedili status superligaša.

Imao je Marko Cvetković velike glavobolje pred ovo gostovanje. Nastup čak šestorice igrača bio je upitan, što zbog bolesti ili povreda, ali je i bez Vitkovića, Stojanovića i Mladenovića i sa rovitim Gudžićem, Stojačićem i Ostojićem izvojevana pobeda u hali Strelište.


Rezultatska neizvesnost i stalne smene u vođstvu obeležile su prvu četvrtinu. Odličan je u prvoj deonici u dresu Nišlija bio centar Goran Ostojić, koji je sa 9 poena bio najaktivniji u napadu Konstantina. Podršku je imao u Đorđeviću, Veličkoviću i Saviću, dok su na drugoj strani, kao i u meču ove dve ekipe u Nišu, najraspoloženiji za igru bili Milošević i Smiljanić.

Rezultatska klackalica trajala je čitavu prvu četvrtinu, koja je završena nerešenim rezultatom - 22:22.

Trojkom Simića i dvojkom Vujovića Tamiš pravi seriju 5:0 na početku drugog kvartala. Ali, na drugoj strani konce igre Konstanina, kao i toka utakmice, preuzimaju Danilo Tasić i Strahinja Stojačić, koji uz pomoć kapitena Gudžića trasiraju preokret.

Trio niške ekipe serijom od 8:0 dovodi svoj tim u vođstvo 33:29, a prednost je pred odlazak na odmor bila i +9 (42:33). Pogotkom za tri poena Ivana Smiljanića postavljen je konačan rezultat prvog poluvremena - 42:36.


Kako je završeno prvo, na isti način otvoreno je i drugo poluvreme - trojkom najboljeg igrača pančevačkog tima. Imala je četa Marka Cvetkovića odgovor i serijom od 7:0 Tasića, Veličkovića i Ostojića prvi put u 24. minutu stekla dvocifrenu prednost (49:39).

Tasić Deveti put ove sezone Tasić je ubacio 20 i više poena; foto: Vanja Keser

Do kraja treće četvrtine, rezultatski suficit niške ekipe nije se spuštao ispod dvocifrenog. Plejmejker Veličković i krilni centar Tasić bili su nezadrživi i na svaki postignuti poen Tamiša, odgovorali su ekspresno. U poslednjih 10 minuta gosti iz Niša ušli su sa odličnom zalihom - 60:49.

Maestralnom Tasiću početkom poslednjeg kvartala priključio se i mladi Babović, pa je do 36. minuta prednost, a i pobeda gostiju bila izvesna. Posle pogotka Ostojića uz dodatno slobodno bacanja Nišlije su imale velikih +15 (76:61).

Međutim, očigledno da su gosti prerano upisali novu pobedu u svojim glavama, dozvolivši da se gost serijom od 12:3 na dva minuta ponada preokretu. Stao je šut košarkaške Konstanina, ni sa linije penala ruka nije bila mirna.

Smiljanić i Milošević to koriste i u poslednjem minutu, nakon trojke prvopomenutog, Tamiš je prišao na samo poen zaostatka - 81:80. Ušlo se u penal završnicu u kojoj je smireniji bio niški sastav - Tasić je pogodio oba, dok su Milošević na jednoj i Gudžić na drugoj strani bili polovični za konačnih 84:81.


Bila je ovo 15. pobeda u prvenstvu Konstantina, kojom i dalje čuva treće mesto na tabeli, pa mu je teoretski potrebna još jedna pobeda za overu plasmana u Superligu. Pančevci su na 8. mestu sa 9 pobeda i 11 poraza.

Za Nišlije je jako bitna da se što pre regenerišu, jer ih očekuje četvrtfinalna utakmica Kupa Radivoja Koraća protiv ekipe Mega Leksa u četvrtak 18. februara.

TAMIŠ - KONSTANTIN 81:84 (22:22, 14:20, 13:18, 32:24)

Hala Strelište, Pančevo

Sudije: Milija Vojinović, Uroš Obrknežević, Radoš Arsenijević

TAMIŠ: Hukić 6 (6sk), Ilkić 4, Manojlović 4, Smiljanić 19 (5sk), Simić 15, Milošević 19 (5sk), Vujović 4, Peković 7, Radović, Marković 3

KONSTANTIN: Veličković 12, Babović 6, Đorđević 4, Vitković, Stojačić 8, Ostojić 19 (5sk), Tasić 21, Savić 8, Stanković, Gudžić 6 (5sk)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: