Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:20, 6. 2. 2016.

| Sport

Pobeda OK Niša za treće mesto na tabeli

Autor:S. N.Izvor:Južne vesti
predrag-przic-ok-nis.jpg
Predrag Pržić je sa 22 poena predvodio svoju ekipu do pobede; foto: Vanja Keser

Trijumfom u hali Čair nad kragujevačkim Radničkim rezultatom 3:0 (25:16, 25:18, 25:20) u 13. kolu Superlige igrači Odbojkaškog kluba Niš vratili su se na treću poziciju na tabeli.

Nišlije su ostvarile 9. pobedu u sezoni, treću rezultatom 3:0. Radnički je mnogo više grešio, pa su domaći igrači to iskoristili da za 69 minuta završe meč u svoju korist.

Na početku prve deonice Niš je poveo sa 4:1 poenima Stojkovića, Pržića i Opačića, ali su Kragujevčani brzo uzvratili i izjednačili na 6:6. Bilo je neizvesno do 10:10, ali su niški igrači na tehnički tajm-aut otišli sa prednošću od 12:10.

Do kraja prvog seta nisu ispustili prednost, a najveću razliku odbojkaši Niša napravili su na servis Aleksandra Ilića i poveli sa 22:15. Greškom protivnika Niš je iskoristio prvu set-loptu i dobio prvu deonicu sa 25:16.


ok nis Odbojkaši Niša u narednom kolu gostuju Partizanu; foto: Vanja Keser

Osim početnih 1:0 i 2:1 Radnički nije imao vođstvo u drugom setu. Greškama rivala, ali i uz 2 poena Pržića i 1 Stojkovića, Niš je poveo sa 7:4 i polako došao do 12:8 na tehničkom tajm-autu.

Servisima Predraga Pržića odbojkaši Niša došli su do prednosti od 16:11, ali je dobru seriju domaćina prekinuo tajm-aut kragujevačkog trenera. Velikom borbom na terenu preko Kuburoviča i Perovića Nišlije su povele sa 21:16, pa su Pržić i Opačić pomogli da Niš dođe do set-lopte i vođstva od 2:0 u setovima.


Greškama u napadima i na servis-liniji Radnički je poklanjao poene Nišlijama koji su na početku trećeg seta povele sa 6:3. Tajm-aut Radničkog je prekinuo seriju i ubrzo je bilo izjednačeno (6:6). Domaćin je opet poveo (10:7), a na tehničkom tajm-autu imao 4 poena prednosti (12:8).

Niš nije dozvoljavao rivalu da priđe bliže od 3 poena, a poene su ređali Pržić, Opačić i Perović. Na kraju, ekipa iz Čaira je iskoristila drugu meč-loptu i sa 3:0 u setovima pobedila Radnički.

Danas nam je mnogo toga išlo od ruke.  Dobro se znamo jer smo odigrali 4 meča tokom sezone, a ova utakmica je bila najubedljivija. Dobro smo skupljali pomerene lopte iz napada i lepo smo realizovali kontranapade. Imali smo petnaestak grešaka što je odlična statistika - rekao je posle meča Saša Stefanović, trener Niša.

U narednom kolu Niš gostuje Partizanu koji ima 6 pobeda i 7 poraza čime zauzima petu poziciju na tabeli.

NIŠ - RADNIČKI KRAGUJEVAC 3:0 (25:16, 25:18, 25:20)

Hala Čair, Niš

Sudije: Nenad Davidović i Vladimir Cvetković

NIŠ: Pejčić, Kuburović 2, Perović 7, Jelić, Stamenković, Stojković 6 (3 bloka), Kostadinović (libero), Pržić 22 (2 bloka), Mijalković, Opačić 8 (2 bloka), Angelovski (libero), Ilić 4 (1).

RADNIČKI: Borovičanin 6, Goić 5, Martinović 6, Petrović, Vulović 7, Ivanović, Ilić 10, Kovač, Rajković 2, Kocanović 3, Pantović (libero), Protić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Perović

    23:55 // 8. 2. 2016.

    Znam da sam dosadan sa ovim ec du baba ali dosadan sam i bez toga.

  • Ivan Perović

    20:37 // 6. 2. 2016.

    Ovi momci su rođeni pobednici! Čast mi je igrati sa njima! Ec du babaaaa! :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: