Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:11, 7. 1. 2014.

| Sport

Počela Božićna škola sporta u Pirotu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
IMG-0386.JPG
Božićna škola sporta trajaće tokom zimskog raspusta

Atletičar Emir Bekrić svečano je otvorio 8. Božićnu školu sporta u Pirotu, a na samom otvaranju dodeljena su i priznanja najboljim klubovima i pojedincima u 2013 godini.

Ove godine deca u Pirotu moći će da izaberu jedan od ukupno 52 programa koje je pripremio Sportski centar Pirot. Svi programi su potpuno besplatni, a do sada se prijavilo već preko 3.000 dece, među kojima su i mališani iz drugih gradova koji zimski raspust provode u Pirotu. 2 Emir Bekrić

- Meni je čast što sam danas u Pirotu jer na ovakvim manifestacijama jedan sportista vidi da nije sam i mnogo je lakše ostvariti svoje sportske ciljeve ako ima podršku, kao što je to podrška Opštine Pirot, u ovom slučaju. Da je meni neko rekao da ću da budem prvak pre 13 godina možda mu ne bi verovao, ali je to dokaz da je sve moguće uz strpljenje, naporan rad i, ono što je možda najvažnije, veru u sebe.  Ja i ove godine imam veliki cilj, a to je Evropsko prvenstvo u Cirihu. Trudiću se da i taj san odsanjam – rekao je Bekrić na otvaranju.

Na samoj ceremoniji uručene su i nagrade najboljim sportistima Pirota za prethodnu godinu.

U juniorskoj konkurenciji najbolji su atletičari Danica Gogov i Nikola Lilić, stonoteniser Aleksa Gacev, džudista Veljko Denčić i teniser Uroš Jović. Za najbolji klub u junirskoj konkurenciji proglašen je FK Radnički, a njima je nagrade uručio predsednik opštine Vladan Vasić.

Dodeljena su i specijalna priznanja i to Sportskom klubu “Mladost” u kome se takmiče deca sa posebnim potrebama, a koji nastavlja da niže uspehe širom sveta, prvoj pirotskoj bokserki Aniti Živković i bodibilderu Dušanu Nikoliću, koji je učestvovao i na "Arnold festu" u u Španiji.

U senirskoj konkurenciji za najbolje ekipe proglašene su ŽRK Pirot I KK Pirot, dok su u pojedinačnoj konkurenciji za najbolje proglašeni streljačica Tiha Todorović i karatista Uroš Mijalković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: