Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:58, 21. 8. 2015.

| Sport

Podela bodova u derbiju juga

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
darko-bulatovic-i-filip-stojanovic.jpg
Bez pobednika u duelu dva kluba sa juga Srbije; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog i surduličkog Radnika remizirali su rezultatom 1:1 (1:1) u 7. kolu Superlige na stadionu Čair. Strelci su bili Milan Ćulum u 10. minutu za goste i Miloš Trifunović u 14. za domaćina.

Sva uzbuđenja na ovom meču stala su 5 minuta. Domaćin je u većem delu meča imao terensku inicijativu i više od igre, ali je gost odigrao taktički zrelu utakmicu i disciplinovano delovao na terenu svih 90 minuta.

U 10. minutu poveli su surdulički igrači. Baranin je kratko izveo aut do Putinčanina, koji je odličnim centaršutem pronašao Ćuluma na petercu, a gorostasni veznjak Radnika matirao golmana Radničkog.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje. U 14. minutu Radoš Bulatović je dodao loptu do Marjanovića, koji je sa ivice šesnaesterca slabijom levom nogom centrirao na petereac, gde se sjajno pozicionirao Trifunović i glavom zakucao loptu pod prečku – 1:1.


Radnicki Slavlje nakon izjednačujućeg gola Radničkog; foto: Vanja Keser

Prvi su zapretili gosti već u drugom minutu. Brzonogi Miloš Stanković lako je zaobišao Lakića Pešića, ušao u kazneni prostor i iskosa šutirao pored stative gola Jovanovića.

Igrao se 7. minut kada su prvu priliku imali domaći. Petrović, kapiten na ovom meču, centrirao je sa desne strane, lopta je preletela sve u šesnaestercu, na drugoj stativi je dočekao Blažić, koji je posle malo oklevanja šutirao preko gola.

Već u narednom napadu Nišlije su mogle do izjednačenja. Bulatović je centrirao sa leve strane, ali je spor na drugoj stativi bio Trifunović i nije uspeo da zahvati loptu.

Nakon izuzetno zanimljivog početka utakmice, u drugom delu prvog poluvremena tempo igre je opao. Lopta je uglavnom cirkulisala između dva šesnaesterca uz par poluprilika sa obe strane.

Dobrih 20 minuta nije viđena šansa na Čairu, a onda je u poslednjem minutu prvog poluvremena Radnički zapretio. Blažić je na prvoj stativi pronašao Marjanovića, koji je loše zahvatio loptu glavom i poslao loptu preko prečke.


radnicki Nakon nepotpunog 7. kola Radnički je na 3. mestu, Radnik na 13; foto: Vanja Keser

Domaći su nastavku zaigrali dosta konkretnije i imali više od igre. Međutim, prvu priliku imali su Surduličani. Bogdanović je poslao pogrešan pas na sredini terena, hitri Stanković presekao loptu i povukao loptu nekih 10 metara i iz dobre pozicije šutirao pored gola Jovanovića.

Nastavio je Radnički sa inicijativom, imao veći posed lopte, ali bez izglednih šansi. Gosti su se odlučili na defanzivnu postavku i svoju šansu vrebali iz kontri.

Kako je prolazilo vreme tako je “bunker” gostiju bio intenzivniji. Nišlije nisu odustajale od ofanzive, ali u većini slučajeva ona bila jalova.

U 80. minutu dogodila se sporna situacija u kaznenom prostoru Radnika. Rezervista Tomić je driblinzima nanizao nekoliko igrača Radnika, lopta se odbila do Trifunovića, koji je posle kontakta sa protivničkim fudbalerom završio na zemlji. Domaći su tražili penal, ali je glavni arbiter Glođović odmahnuo rukom.

Do kraja meča slika na terenu je ostala nepromenjena, ali promene rezultata nije bilo.


Radnički je nakon nepotpunog 7. kola zadržao treću poziciju na tabeli sa 12 bodova iz 7 utakmica.

Radnik je nakon ovog meča na 13. mestu sa 6 osvojenih bodova.

U narednom kolu Nišlije gostuju Javoru u Ivanjici, a u Surdulicu dolazi ekipa Voždovca.

RADNIČKI - RADNIK 1:1 (1:1)

Stadion Čair, Niš

Gledalaca: 3.300 sa plaćenim ulaznicama, prema podacima Radničkog

Sudija: Vlado Glođović, Vrbas

RADNIČKI: Aleksandar Jovanović, Miloš Petrović, Darko Bulatović, Radoš Bulatović, Nemanja Lakić-Pešić, Vladimir Bogdanović, Petar Đuričković, Saša Marjanović (od 68. Marko Tomić), Miloš Trifunović, Marko Blažić, Anton Zemljanuhin (od 78. minuta Nikola Ašćerić).

RADNIK: Miroslav Grujičić, Miloš Milovanović, Ljubo Baranin, Miloš Krstić (od 46. Predrag Lazić), Miloš Stojanović, Filip Stojanović, Bratislav Pejčić, Samjuel Ovusu (od 90. minuta Predrag Đorđević), Marko Putinčanin, Milim Ćulum, Vladan Pavlović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    19:36 // 24. 8. 2015.

    Žao mi je što zbog posla nisam uspeo još uvek nijednu utakmicu na Čairu da odgledam. Sudeći po komentarima stiče se utisak da nešto "škripi" u našem timu. Ipak, za sada imamo dovoljno razloga za optimizam, obzirom na rezultate, još samo malo da doteramo igru kod kuće, a bodove da uzimamo u gostima i biće sve u redu...Podrška momcima i stručnom štabu, napred Radnički !

  • sava

    14:45 // 23. 8. 2015.

    Sve tri utakmice u Nisu katastrofa,u gostima smo osvajali bodove srecno,jedino smo Borca razbili.Pocece da gubimo a ova ,pojacanja,ce redom pobeci-vec su Rosic i Ignjatijevic otisli.Igraju oni koje niko nije hteo,nisu ni bili na pripremama-ne mirise na dobro-Rastavac ne vodi ekipu,ne sastavlja tim,ne vrsi izmene

  • meraklija1989

    10:55 // 23. 8. 2015.

    zahvaljujuci nesposobnoj i neozbiljnoj upravi na celu sa predsednikom i sport.direktorom nas klub je postao kao autobuska stanica.ko kad hoce moze da dodje isto tako i da ode...sve na stetu radnickog a u interesu raznoraznih menadzera koje su uvukli u klub

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: