Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 6. 4. 2014.

| Sport

Pomoćni trener nasrnuo na novinara

Autor:S.N.Izvor:Južne vesti
dusan jocic
Dušan Jocić

Nakon utakmice Radničkog i Javora (1:1) pomoćni trener niškog Radničkog Vladimir Pročikijević prvo verbalno, pa i fizički nasrnuo na urednika sportske redakcije Narodnih novina Dušana Jocića.

Povodom ovog događaja oglasila se Sekcija sportskih novinara Niša koja u saopštenju navodi da "onakav bezobrazluk, kakav je viđen po završetku fudbalske utakmice Radničkog i Javora, u Nišu odavno nije zabeležen, a njegov glavni protagonista je izvesni Vladimir Pročikijević, pomoćni trener Milana Milanovića, šefa struke niškog tima. Na meti ovog nasilnika našao se Dušan Jocić, novinar Narodnih novina i urednik sportske rubrike jedinog dnevnog lista, koji izlazi južno od Beograda.

U saopštenju se navodi:

Po završetku meča, Jocić je stajao u društvu braće Stamenković, Nenada i Predraga, pomoćnog trenera i sekretara stručnog štaba Radničkog, kada mu je u jednom momentu prišao pomenuti Pročikijević i drsko se obrati rečima:
-Da li mi možemo ovde nešto da pričamo, a da to ne izađe u novinama. Ko je tebi dao za pravo da objavljuješ sastav tima – bez imalo učtivosti obratio se novinaru čovek koji bi, između ostalog,  trebalo da bude pedagog.
-Ne sećam se da smo se ikad upoznali, da bi tako razgovarao sa mnom – odgovorio je Jocić pokušavajući da zadrži smirenost.
-Ma slušaj bre ti, ja ću da razgovaram sa tobom kako ja hoću, jel ti jasno!? Kakve su, bre, te novine za koje ti pišeš -  podigao je i ton i ruku Pročikijević, stavivši je na Jocićevo rame u znak očite pretnje.

strucni-stab-radnickog.jpg Stručni štab Radničkog, Pročikijević je prvi sleva; foto: Aleksandar Veselić

Nakon toga, Jocić je sklonio ruku Pročikijevića i usledilo je komešanje, ali su prisutni u holu ispod istočne tribine stadiona Čair  reagovali i razdvojili ih, "pri čemu je Pročikijević ipak stigao da rukom zahvati Jocića i 'očeše' ga po glavi", navodi se u saopštenju.

Vladimir Pročikijević je došao u Radnički 17. marta kao pomoćni trener Milana Milanovića.

- Ovo je slučaj za FK Radnički, koji bi morao da reaguje i hitno sankcioniše „trenera“ koji svojim ponašanjem i bahatošću sramoti klub sa Čaira. Jer, ako ga ovako reprezentuju oni koji bi trebalo da budu pedagozi, koji bi trebalo da imponuju ponašanjem i vaspitanjem, a ne nasilništvom i prizemnim rečnikom, onda se Radničkom ne piše dobro - navodi se u saopštenju Sekcije sportskih novinara.

U Fudbalskom klubu Radnički se još nisu oglašavali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanovic

    14:37 // 7. 4. 2014.

    Do juce ste se slihtali Bulatu a sad nevalja pitacu vas sta ce te pisati kad nas odvede u EU.

    • dosadan si

      17:51 // 7. 4. 2014.

      covece preterujes vise sa tim Bulatovicem, kao da ti je celu familiju zaposlio!

  • hedonist

    12:43 // 7. 4. 2014.

    nastavak-udomljuje vagabunde i nistake.pa,mrkic na klupi,a trener na" zapadu".vrlo brzo ce sve da pukne,rezultati ce ih oterati,sreca te je opstanak obezbedjen!

  • hedonist

    12:39 // 7. 4. 2014.

    fudbalski anonimus,diplomu sa vecernje trenerske skole-platio,otpad okoline bgd.,seljace,doslo u nis da bije lokalnog,najboljeg,fudbalskog,novinara.sta smo dozvolili,da klub sa referencom radnickog...

    • FRANKO JOVANOVIC

      14:18 // 7. 4. 2014.

      Bagra beogradska,mislim da treba trener koji nije iz Niša zbog million stvari ali bracu blizance udaljiti iz kluba kao sekretara obavezno.Kuva se vec odavno a glavni kuvari braca blizanci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: