Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:38, 28. 3. 2015.

| Sport

Poraz Konstantina od šampiona u punom Čairu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
nemanja-barac-konstantin.jpg
Nemanja Barać je zabeležio 6 poena i 5 skokova; foto: Vanja Keser

Na startu Superlige košarkaši niškog tima poraženi su od Partizana rezultatom 74:87 (18:16, 18:22, 11:18, 27:31). Utakmici u Čairu prisustvovalo je oko 3.000 gledalaca, prema zvaničnim podacima.

Konstantin je dokazao da sa punim pravom pripada "kremu" srpske košarke. Sjajnom igrom i ogromnom požrtvovanošću bio je ravnopravan rival aktuelnom šampionu skoro 30 minuta.

Promašeni ziceri i visinska inferiornost koštala je niški tim eventualnog iznenađenja. Sa druge strane, za svaku pohvalu je pristup u odbrani i odličan šut za tri poena.

Bez imalo respekta Konstantin je otvorio meč. Nemanja Barać je pogodio trojku, odbrana je bila dosta agilna, pa je nakon polaganja Veličkovića niški tim poveo 5:0.

Veličković je dobro čuvao Akojona, gosti su pomalo letargično ušli u meč, pa je posle poena Tasića sa distance, pasa Baraća i trojkom Despotovića, Konstantin imao 10:2.

U direktnom duelu plejmejkera Veličković je bio bolji i na drugom delu terena. Sjajnim promenama kretnje naterao je Akojona na rana dva faula. Pokušavali su crno-beli da iskoriste fizičku prevlast u reketu, ali su domaći odlično udvajali Mačvana i Milutinova. Na polovini prvog kvartala rezultat je glasio 11:6.

Preko Mačvana i Milosavljevića Partizan je vratio rezultat u egal.

Efektnim zakucavanjem Milutinova Partizan je imao minimalnu prednost, ali je Obrenović trojkom postavio konačan rezultat prve četvrtine – 18:16.


DSC-2314 Trener Marko Cvetković na meču; foto: Vanja Keser

U igri na mali broj poena Konstantin je skupljajući odbranu, “provocirao” šut gostiju, koji ih nije u većoj meri služio.

Sredinom druge četvrtine Partizan je pronašao svoju igru. Trojkom Andrića i efektnim zakucavanjem Pavlovića, gosti su u 14. minutu imali 25:22, pa je Marko Cvetković prvi put tražio tajm-aut.

Stao je domaćin u odbrani, manje se kretao i realizaciju tražio individualnim rešenjima. Zahvaljujući agresivnoj i pokretljivoj odbrani, Nišlije su bile na malom zaostatku.

U 16. minutu trojkom Pavlovića Partizan je prvi put poveo sa +5 (30:25), ali nakon ubačenog slobodnog bacanja i poluhoroga Tasića, Duško Vujošević je zatražio minut odmora.

Konstantin je na dva minuta do odmora poveo 33:32. Veličković je bio maestralan u prvom poluvremenu, ostavio sjajnog šutera Akojona bez poena u prvih 20 minuta, a veliki posao je obavljao u organizaciji napada.

Probudila se bekovska linija Partizana pred kraj druge četvrtine. Preko Tepića i Murića nadoknadili su deficit i poveli 38:36.


DSC-2303 Konstantin je Superligu počeo porazom od šampiona; foto: Vanja Keser

Konstantin je u nastavku sa 4 vezana poena Bogdana Obrenovića ponovo poveo (40:38). Pavlović je izjednačio, uzvratio su Vitković trojkom i Gudžić dugom dvojkom za vođstvo Konstantina - 45:40.

Agresivnost u odbrani nije jenjavala, otpor Konstantina i dalje je bio intenzivan. Posle tajm-auta crno-belih Tepić je pogodio trojku, pa zatim i dvojku, pa je rezultat ponovo bio u egalu.

Potom je Milutinov spojio 3 poena i produžio seriju gostiju na 8:0 i u 24. minutu šampion države vodio je sa 48:45.

Nisu pronalazali rešenja u napadu domaći, stao je šut, a Partizan je to umeo da kazni. Mačvan je pogodio trojku, a Andrić bacanjem poveo svoj tim na +7 (52:45). Tasić je prekinuo višeminutnu košgetersku pauzu, ali su Nišlije i dalje srljale u napadu.

Serijom 16:2 Partizan je stekao krucijalnu prednost pred poslednjih 10 minuta – 56:47.


DSC-2220 Dušan Vojošević, trener Partizana; foto: Vanja Keser

Poenima Milana Mačvana u 31. minutu Partizan je prvi put imao dvocifrenu prednost – 58:47. Zaključali su potpuno put do koša gosti i iskusno iskoristili pad u igri protivnika. Partizan je uhvatio pravi ritam, "proradio" je i Amerikanac Akojon, pa je prednost brzo porasla na +17.

Nisu se predavali domaći, Barać i Gudžić pogodili su trojke, a Tasić je efektno zakucao nakon ukradene lopte Mačvanu. Partizan je i dalje vešto koristio nadmoć u reketu, a odbrana Konstantina nije imala rešenja za Milutinova.

Usledila je revija trojki. Sa jedne strane pogađali su ponovo Gudžić i Stojačić dva puta, a na drugoj dve je pogodio kapiten Milosavljević.

Snage sa povratak u meč nije bilo kod čete Marka Cvetkovića, ali su svima da su zasluženo članovi superligaške elite i da će imati šta da pokažu u naredna dva meseca.

U narednom kolu, koje je na program narednog vikenda, Konstantin će biti domaćin ekipi FMP-a iz Železnika.

KONSTANTIN – PARTIZAN NIS 74:87 (18:16, 18:22, 11:18, 27:31)

KONSTANTIN: Veličković 6, Despotović 6 (5 sk), Đorđević, Barać 6 (5 sk), Vitković 5, Stojačić 12 (6 as), Ostojić 4, Tasić 17, Savić, Obrenović 10, Vučićević, Gudžić 8.

PARTIZAN NIS: Akojon 11, Pavlović 7, Tepić 8, Murić 3, Marinković 2, Dalo 3, Milutinov 17 (36 indeks, 10 sk), Milosavljević 16, Mačvan 13 (26 indeks, 13 sk), Đumić 2, Andrić 5, Milutinović

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • eci peci pec

    09:00 // 2. 4. 2015.

    Konstantin zasluzuje bolje. Bore se momci i vracaju ponos ovom gradu. Od najmladjih njihovih selekcija pa na dalje do prvog tima zasluzuje podrsku navijaca i grada.

  • Срђан Михајловић

    17:05 // 29. 3. 2015.

    СРАМОТА је што је бар пола оних који су тако здушно навијали за Партизан, бајагим, из Ниша. Навијали су против клуба из свог града. Нишлије морају боље да се организују у погледу подршке свом клубу.

  • palilula

    13:51 // 29. 3. 2015.

    Bravo CAREVI. Publika me je bas razocarala. Zar u Nisu da se navija za protivnika? Organizatori meca NULA. Zasto samo jedan ulaz radi. Protiv Vojvodine ste skinuli led sa stpenista i da ne nabrajam.

    • Срђан Михајловић

      17:00 // 29. 3. 2015.

      Палилула, слажем са тобом да је публика разочарала, још и већа срамота је што је бар половина оних који су здушно навијали за "Партизан", бајагим, из Ниша а навијали су против клуба из њиховог града.

    • Срђан Михајловић

      17:01 // 29. 3. 2015.

      Иначе грешиш за улазе. Радили су Улази 2, 3, и 7.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: