Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 26. 6. 2016.

| Sport

Poraz Radničkog u prvoj pripremnoj utakmici

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Radnicki0804---Vanja-Keser.jpg
Rezultat bio u drugom planu; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog poraženi su u prvom probnom meču u sklopu priprema za novu sezonu. Bolji od Nišlija na Čairu bio je Napredak iz Kruševca koji je slavio sa 2:1 (1:1).

Jedini strelac za niški tim bio je Mršević u 33. minutu iz jedanaesterca, a mrežu Radničkog zatresli su Vulić u 45. i Gobeljić u 76. minutu.

Da je za oba trenera rezultat bio u drugom planu moglo se naslutiti po startnim postavama, koje su činili mladi igrači i oni koji su na probi, a tek u drugom poluvremenu zaigrali su igrači koji bi trebalo da budu “glavni šrafovi” kada prvenstvo krene.

U prvom poluvremenu više od igre imao je gost. Lopta je češće bila na polovini Radničkog, napadi Kruševljana bili su tečniji i organizovaniji, ali terensku nadmoć gosti nisu krunisali vođstvom.

Prvi je do prednosti došao sastav Milana Rastavca. Lazar Mitrović je presekao pas gostiju u odbrambenoj liniji, ušao u kazneni prostor, gde biva fauliran, a najstrožu kaznu u gol pretvorio je Aleksandar Mršević.

Bukvalno u poslednjim trenucima prvog dela igre Napredak je došao do izjednačenja. Slobodan udarac sa 18 metara Vulić je izveo na maestralan način poslavši loptu preko živog zida, koju je golman Perić nepomično ispratio na putu ka mreži.

U drugom delu obe ekipe izvele su potpuno drugačije sastave, a niška publika prvi put je na delu mogla da vidi potencijalna pojačanja poput Lazara Arsića iz Radnika, Kirgistanca Kozubaeva, Nikolu Stankovića iz Bačke.

Malo šansi viđeno je u drugih 45 minuti, tempo igre u odnosu na prvo poluvreme je opao, a po više prilika za pogodak imao je kruševački tim.

Iz jedne od njih, posle lepe akcije Gobeljić je matirao Konovalova u 76. minutu za 2:1 što se ispostavilo i kao konačan rezultat na kraju.

Strateg Nišlija istakao je posle meča da je rezultat bio u drugom planu.

Ova utakmica je zamišljena da pružemo šansu igračima koji su na probi. Nisam ni zadovoljan, ni nezadovoljan. Ovo je daleko od onoga kako želimo da igramo, ali u ovom momentu to i nije moguće. Mislim da nam je utakmica dobro poslužila pred početak glavnog dela priprema - rekao je on.

Nišlije će u ponedeljak 27. juna otputovati na dvonedeljne pripreme na Kopaonik.

RADNIČKI - NAPREDAK 1:2 (1:1)

STADION: Čair, Niš

RADNIČKI: Perić, Anđelković, U. Mitrović, Jovanović, Mršević, Bogdanović, Kardović, Petković, L. Mitrović, N. Mitrović, Mordatenko. Igrali su još: Konovalov, M. Mitrović, Stanković, Tomić, Kozubaev, Stevanović, Apostolović, Arsić, Mrkić, Krstić, A. Jovanović, Stoiljković, Branković, Stefanović

NAPREDAK: Janković, Miličić, Radmanovac, Simonović, Filipović, Šakić, Vulić, Nešović, Ilić, Sekidika, Majdevac. Igrali su još: Petrović, Varga, Zonjić, Frimpong, Projić, Šljivić, Markoski, Sarajlin, Urošević, Vukanović, Stanojević, Krstić, Gobeljić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: