Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 21. 12. 2014.

| Sport

Poraz "bledog" Konstantina od FMP-a

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Juzne vesti
Konstantin
Konstantin 3. na tabeli (foto: Vanja Keser)

Košarkaši niškog Konstantina neuspehom su završili kalendarsku godinu. U meču 11. kola Košarkaške lige Srbije poraženi su u hali Čair od ekipe FMP-a rezultatom 80:61 pred oko 1.000 gledalaca.

Najefikasniji u redovima domaćih bili su Vladimir Đorđević sa 19 poena i Danilo Tasić, koji je ostvario dabl-dabl učinak od 11 poena i 10 skokova. Kod gostiju iz Železnika odličan je bio trio: Gudurić sa 25, Stojanović sa 19 (6/8 za 3) i Šturanović sa 17 poena i 12 skokova.

Nakon prošlonedeljnog poraza od Vojvodine, niški tim poklekao je u još jednom derbiju. Desetkovani povredama ključnih igrača i pomalo istrošeni od napornog rasporeda, Nišlije nisu mogle više protiv odlične ekipe FMP-a u ovom meču.

Dezorganizacija u igri i neefikasnost glavni su faktori koji su uticali na poraz. Tokom većeg dela meča igrali su van ritma i, sem kratkog bljeska u trećoj četvrtini, niški košarkaši nisu bili na nivou partija pružanih u ranijim utakmicama. Fantastičnim šutem za tri poena i kontrolom skoka gosti su tokom najvećeg dela meča sigurno čuvali prednost i na kraju zasluženo slavili.

FMP je na munjevit način otvorio utakmicu u Čairu. Preko Gudurića, Šturanovića i Lazareviča već posle 3. minuta poveli su 9:2. Domaći su od starta zaigrali u grču i prilično konfuzno delovali u napadu. Nerešiva enigma bio je centar gostiju Šturanović, koji je gospodario u oba reketa. Trojkom Gudurića već u 4. minutu FMP stiče dvocifrenu prednost (12:2).

Malo šta je polazilo Nišlijama za rukom u prvoj deonici. Šut ih nije nimalo služio, u odbrani su imali dosta problema sa efikasnim šutem za 3 poena gostiju. Pokušao je Despotović sa 4 vezana poena i sjajnom asistencijom za Tasića da razdrma „uspavane“ saigrače, ali generalno - jako bled početak utakmice niških košarkaša. Posle prvih 10 minuta, na semaforu je stajalo 21:15 za goste.

Uspeli su izabranici Marka Cvetkovića da se u nekoj meri konsoliduju početkom drugog kvartala i preko Obrenovića i Tasića dovedu ekipu na pristojni zaostatak. Šut za 3 poena, glavno oružje Konstantina, nije bio saveznik Nišlija, koji su u 14. minutu imali već 9 promašenih trojki.

Sa druge strane, krilo FMP-a Marko Gudurić igrao je u transu i sa 2 vezane trojke ponovo „odlepio“ goste na + 10 – 31:21. Pokušavali su domaći da smanje rezultatski deficit pred odlazak na odmor, Đorđević je spojio 5 poena, ali gosti su pogodili bukvalno sve. Mićović i Čović postižu nove trojke za svoj tim, pa su popularni “Panteri” na poluvreme otišli sa prednošću od 10 poena razlike – 40:30.

Iako je do poslednjeg trenutka bio pod znakom pitanja za ovaj meč, energični Stojačić pokrenuo je Nišlije u drugom poluvremenu. Sa 2 vezane ukradene lopte i asistencije za Despotovića i Đorđevića pokretač  je mini serije domaćih od 4:0. Nakon polaganja Šturanovića, Đorđević pogađa dva puta van linije 6,75 i dovodi svoj tim na samo -2 u 24. minutu (40:42).

Zahuktala se Konstantinova mašina sredinom 3. deonice, pa je još jednom „tricom“ Đorđevića i bacanjima Stojačića, niški tim potpuno preokrenuo rezultat – 46:44. Usledila je u tom trenutku rafalna paljba trojki obe ekipe. Na jednoj strani pogodio je Obrenović, a sa druge eksplodirao je mladi Stojanović i vezao 3 za manje od minuta. U tim trenucima igralo se dosta dinamično, sa dosta trčanja i šutiranja, a faktor sreće nije bio na strani domaćih, budući da su čak 3 trojke izašle iz obruča.

Nezaustavljivi Stojanović pogađa i svoju četvrtu trojku za pristojnih +7 za goste na kraju trećeg kvartala – 52:59. Nakon neiskorišćene šanse za totalni preokret, „pao“ je Konstantin na početku poslednje četvrtine. To je gost iz Železnika vešto iskoristio , „umrtvio“ igru i sigurno čuvao stečenu prednost. Imali su na 4 minuta do kraja niški košarkaši priliku da se vrate u meč, ali je posle nekoliko neiskorišćenih napada novom trojkom Lazarevića i dvojkom Gudurića FMP prelomio meč i otišao na +12 – 69:57.

Neverovatno šutersko veče gostiju u Čairu. Na kraju, put Železnika nose ubedljivu pobedu - 80:61.

Utakmicom 11. kola stavljena je tačka na prvi deo sezone. Konstantin se nalazi na trećem mestu sa 9 pobeda i 2 poraza. Sledi tronedeljna pauza, a nadmetanja se nastavljaju 10. januara, kada u Niš dolazi ekipa čačanskog Borca.


KONSTANTIN – FMP 61:80 (15:21, 15:19, 22:19, 9:21)

Hala Čair, Niš

KONSTANTIN: Veličković 2, Despotović 6, Đorđević 19, Mladenović, Vitković 2, Stojačić 5, Ostojić 7, Tasić 11 (10 sk), Stojanović , Obrenović  8, Vučićević

FMP: Čović 6 (6 as), Mićović 5, Stojanović 19 (6 trojki), Đukanović, Lazarević 6, Dobrić 2, Peković, Gudurić 25, Simanić, Radovanović, Ostojić, Šturanović 17 (12 sk)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vaci

    22:47 // 24. 12. 2014.

    Mnogo pokusaja i mnogo promasaja za 3 poena - 5 od 30! Los sut sa svih pozicija - za 2 i 3 poena 33 posto - i tu Cvetkovic nije mogao taktikom da popravi rezultat. Vrlo dobra ekipa Konstantina.

  • Nislija

    12:49 // 22. 12. 2014.

    Je l zna neko gde se igra Kup Radivoja Koraca ?

    • Dusan Stojanovic

      13:31 // 22. 12. 2014.

      cekamo odluku danas, ocekujemo da to bude nas grad !

  • banozio

    22:47 // 21. 12. 2014.

    Sve čestitke Bingu i momcima. Jeste bolan poraz, ali momci su i u porazima veličanstveni. Grad da se preorjentiše na odbojku i košarku. Od fudbala ništa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: