Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 9. 2. 2016.

| Sport

Portugalac na probi, Azerbejdžanac želja Radničkog

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
jovanovicidjurickovic.jpg
Jovanović i Đuričković možda dobiju saigrača u veznom redu; foto: Vanja Keser

Na tri dana do kraja prelaznog roka u Srbiji blokada Fudbalskog saveza Srbije i dalje koči rad sportskog direktora Radničkog Marka Jovanovića. Na probi je Portugalac Žoze Embalo, a želja kluba je mladi Azerbejdžanac Elmur Kafarov.

Blokada od strane FSS-a i dalje je glavna okupacija rukovodstva niškog fudbalskog kluba. Na svega nekoliko dana do obustave “transfer pijace”, koja je u petak 12. februara, i dalje je upitna registracija novih igrača za prolećni deo sezone. Jovanović se nada da će se to rešiti do srede.

Nadam se da ćemo u što skorije vreme rešiti taj problem. Pregovaram sa igračima iz inostranstva, jer teško da ćemo obaveze prema Savezu izmiriti do kraja prelaznog roka, pa klub nije u mogućnosti da registruje igrače iz domaćih liga. Ovako iz inostranog kluba odakle dolazi igrač dobijemo sertifikat, pa možemo da obavimo registraciju i nakon transfer perioda - rekao je sportski direktor Radničkog.

Osim Petra Petrovića, u klubu je neko vreme na probi i Stefan Marinković, 21-godišnji levi bek, koji je prošao omladinsku školu Ajaksa. Dolazi iz redova slovačkog prvoligaša Podbrezova, a prethodnih šest meseci nije igrao. Marinković, koji pored srpskog ima i švajcarski pasoš po prelasku iz omladinskih u profesionalne vode igrao je još za finski Inter Turku i slovačku ekipu Banjska Bistrica.

Pripremama kluba u Staroj Pazovi priključio se i 22-godišnji portugalski napadač Žoze Embalo, doskorašnji član Rapida iz Bukurešta, a Jovanović je istakao da je želja kluba i potencijalni reprezentativac Azerbejdžana Kafarov.

Embalo je odigrao prijateljsku utakmicu protiv Loznice, odigrao je ispod očekivanja, pa će njegova budućnost u Radničkom biti poznata u sredu. Prioritet kluba je dovođenje Elmura Kafarova, za čiji kvalitet potvrde imamo iz stručnog štaba azerbejdžanske reprezentacije na čijem je čelu Robert Prosinečki. Reč je o levonogom vezisti, koji može da igra i u sredini i po boku, a zabeležio je i dva nastupa za A selekciju, dok je u omladinskim kategorijama redovan član - reči su Jovanovića.

Fudbaleri Radničkog odigraće se sutra poslednju utakmicu na pripremama u Staroj Pazovi protv Bačke iz Bačke Palanke, a kao generalna proba za nastavak prvenstva biće meč protiv surduličkog Radnika u nedelju 14. februara na Čairu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlajce

    08:39 // 10. 2. 2016.

    Uprava ne dovodi i ne odvodi igrace nego to je u opisu posla sportskog direktora. Da je intres kluba u drugom planu u odnosu na intrese menadzera to svi znamo. Koliko je igraca samo prodefilovalo a da nisu ni na klupi sedeli a date su pare za njih. Jovo svi znamo da mrzis Radnicki i zato sta god napises od mene imas negativan bot.Zapitaj sebe gde su ti pozitivni botovi za tvoje komentare. Ne mrzi.

    • Jova

      14:27 // 10. 2. 2016.

      Ne znam kako si zakljucio da mrzim Radnički! Definitivno volim Radniči više od svih Vas! Jer me i zlodela koja mu se rade i više bole nego Vas! Možda su moji komentari surovi ali su i istiniti i sa ciljem da Radničkom bude mnogo bolje! Smatram da je ova uprava sramota za klub kao što je Radnički! Ali očigledno je da je za prosečnog navijača Radničkog moj način mišljenja suviše "komplikovan"!

  • ocajna

    07:42 // 10. 2. 2016.

    cirkus se nastavlja..mladi iz radnickog sede na klupe ili uopste nemaju pristup za napredak a menadzeri mesetare sa igracima ko zna vise odakle

  • Jova

    01:15 // 10. 2. 2016.

    Da se radan angažovao na traženju sponzora i igrača kao na pronalažaenje i angažovanje botova da lajkuju i dislajkuu vesti da bi izgledalo kao da je velika većina uz njega Radnički bi bio najozbiljniji klub ne u Srbiji nego na Balkanu! Pa Vi vidite kolika je ovo operacija botovanja! Inače za botove čisto da znaju šta su : Bot je biće ograničene inteligencije.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: