Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 4. 5. 2013.

| Sport

Zbog tuče prekinut meč Smedereva i KMF Pirot

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
kmf.jpg

Meč poslednjeg kola Prve futsal lige između Smedereva i Pirota prekinut je u 23. minutu, pri vođstvu domaće ekipe od 3:0, zbog tuče. Za sada još nije poznato kojim rezultatom će meč biti registrovan.

Ova utakmica trebalo je da reši koja od dve ekipe će se i sledeće godine takmičiti u Prvoj ligi, međutim, zbog opšte tuče meč je prekinut, a konačnu odluku doneće direktor Lige koji je i bio prisutan u Smederevu. Tim povodom oglasio se i saopštenjem KMF Pirot.

-  Od samog početka utakmice igrači KMF Smederevo Dragan Đorđević, Ivan Stoiljković i Cvetanović pokazivali su veliku agresivnost, pretili i psovali igrače Pirota. U 23. minutu, kada Krstić uzima bez faula loptu Stoiljkoviću i šalje loptu u kontranapad, a Cvetanović udara Krstića bez lopte pesnicom u predelu grudi i fizički ga napada.U tom trenutku igrači Smedereva, koji su bili na terenu, igrači i rukovodstvo sa klupe, kao i gledaoci iz "plave lože" utrčavaju na teren i napadaju igrače Pirota, To se događa u šestercu Pirota. Najagresivniji su bili Stoiljković, Cvetanović i Đorđević, koji udara pesnicom u glavu golmana Pirota Jovanovića, a koji mu uzvraća udarac u samoodbrani - navodi se u saopštenju.

Piroćanci kažu i da i ostali igrači njihovog kluba dobijaju udarce i bivaju fizički i verbalno napadnuti.

- Publika iz takozvane "plave lože", njih oko dvadeset, zajedno sa obezbeđenjem, ulazi na teren i fizički i verbalno napadaju igrače Pirota. Napominjemo da se u plavu ložu ulazi samo po odobrenju organizatora utakmice, a nikako ne mogu da uđu takozvani “obični” gledaoci – kažu iz pirotskog KMF-a.

Po prekidu utakmice, kako se navodi u saopštenju, uz pretnju i psovke, igrači Pirota se povlače u svlačionicu. Sudija prazni halu od gledalaca kojih je ukupno bilo oko 100, ali gledaoci iz plave lože koji su ušli na teren zajedno sa obezbeđenjem ostaju u hali, oblače markere za obezbeđenje i čekaju nastavak utakmice.

- Kako niko od aktera koji su ušli na teren nije izbačen iz hale, već samo ljudi sa tribina koji nisu u svemu ovome učestvovali, bojeći se za svoju bezbednost, nismo smeli da izađemo i nastavimo utakmicu, jer su naši napadači i dalje bili u hali. Sudije su do tog trenutka fer i korektno sudili. O svemu ovome, po rečima policije, postoji snimak, pa se nadamo da će nadležni pregledati snimak, utvrditi pravu istinu i kazniti sve aktere ovog nemilog događaja – kažu Piroćanci.

Na kraju saopštenja pirotskog kluba incident u Smederevu upoređuju sa sličnim događajem srpske reprezentacije u Italiji.

- Napominjemo da je naša reprezentacija kao gost kažnjena zbog incidenta Bogdanova u Italiji tako što utakmica iz bebednosnih razloga nije odigrana, a mi smo izgubili sa 3:0, a navijači nisu ni ušli na teren, već su predstavljali apstraktnu opasnost za bezbednost - stoji u saopštenju KMF Pirot.
 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: