Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 30. 11. 2011.

| Sport

Pri kraju grubi radovi na stadionu Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stadion yima

Radovi u drugoj fazi rekonstrukcije stadiona Čair bi trebalo da budu gotovi do kraja ove godine, rekao je za Južne vesti Miomir Pešić, koordinator projekta rekonstrukcije.

Kako je predstavljeno na prezentaciji projekta, rekonstrukcija stadiona Čair će se odvijati u 4 faze. Prva je otpočela 30. marta i završena je pripremnim radovima, druga je započeta 5. avgusta i predviđeno je da bude postavljen skelet za tri tribine stadiona kako bi dalje bili nastavljeni građevinski radovi na izgradnji.

- Rade se i dalje montažni elementi, betonska platna, testerastni nosači, stubovi i tribine. Krenule su da se rade i instalacije, vodovod i kanalizacija, sve što je do kote nula. Ideja je da se u ovih mesec dana zatvori objekat i spolja kako bi zimi možda mogli nešto da radimo, neke unutrašnje radove - rekao je Miomir Pešić, koordinator projekta rekonstrukcije stadiona.

Kako je rekao gradonačelnik Niša Miloš Simonović prilikom obilaska radova na izgradnji temelje stadiona, "uveravanje izvođača su da će do kraja godine grubi građevinski radovi na celom stadionu biti završeni".

- Iskreno da kažem, nadam se da će biti gotovi do Nove godine. Sve zavisi od vremena što se tiče dinamike, broja radnika i koliko sve ide dobro. To je neka dinamika i želja da se do kraja godine zatvori kako bi mogli da uđu i rade drugi podizvođači i instalateri - rekao je Pešić.

Nakon rekonstrukcije stadion će imati mesta za 18.151 gledaoca, 120 mesta u VIP loži i 50 mesta za novinare, kako se navodi na sajtu Grada Niša.

- Sledeća faza je zatvaranje objekta betonskim platnima i završni radovi, a to su vodovod, kanalizacija, elektroinstalacija, klimatizacija, grejanje, podovi, obloge, malterisanje, krečenje, instalacija svetala, opreme, apsolutne sve ostale faze radova - rekao je na kraju Miomir Pešić.

A za popravku osvetljenja na stadionu finansijska sredstva će obezbediti Fudbalski savez Srbije, kako je potvrdio Simonović prilikom posete delegacje FSS-a stadionu Čair.

- Dobili smo potvrdu od Fudbalskog saveza da će finansijski podržati revitalizaciju i rekonstrukciju osvetljenja na gradskom stadionu Čair što će omogućiti na proleće, kada budu završeni ovi glavni radovi na stadionu, bude završeno i osvetljenje. I da onda praktično imamo sve uslove za igranje utakmica, kako naših domaćih tako i međunarodnih - rekao je tada Miloš Simonović.

Prema ranijim najavama, prva utakmica na stadionu bi trebalo da bude odigrana na proleće 2012. godine što će se možda poklopiti sa proslavom povratka Radničkog u najviši rang pošto je niški klub polusezonu završio na prvom mestu Prve lige i jedan je od najozbiljnijih kandidata za Superligu. A najlepša proslava uspeha bi sigurno bila na stadionu gde je Real sa Nišave postizao najveće uspehe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Serge

    18:50 // 11. 12. 2011.

    Odmah nastaviti sa dogradnjom zapadne tribine jer objekat ce izgledati "kuso"

  • Pedja Trbojevic

    12:58 // 2. 12. 2011.

    Zelim vam drage Nislije svaku srecu,povratak u elitu,i sto pre nov stadion.Veliki pozdrav iz Novog Sada!

  • Nislija

    14:39 // 30. 11. 2011.

    Sta ce biti sa zapadnom tribinom ?
    Gradonacelnik je izjavio pre pocetka gradnje da ce ukuliko se nastavi podrska gradjeviskoj operativi i u 2012 onda ce se raditi i zapadna!
    Posto je Dulic danas rekao da ce se podrska nastaviti , dakle sta ce biti sa ZAPADNOM TRIBINOM ?

    Molim Vas pitajte nadlezne ? Unapred hvala .

    • Gigolino

      09:50 // 1. 12. 2011.

      Velika je šteta izgraditi ovakav stadion,a zapadnu tribinu ostaviti onakvu kakva je ,takođe planirani kapacitet od 18000 mesta je mali za ovaj grad tako da bi rekonstrukcijom zapadne tribine kako kažu kapacite bio 24000 mesta što je ekstra.
      NIŠ VOLI REAL!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: