Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 19. 11. 2015.

| Sport

Prijave za peti Memorijalni šahovski turnir

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
sah.jpg
Takmičari treba da donesu šahovski časovnik, dok organizator obezbeđuje figure; foto: JV

Povodom sedmogodišnjice od smrti zaljubljenika u šah Gorana Nedeljkovića, u utorak 24. novembra u 17 sati u Domu gluvih na Paliluli u Nišu biće održan peti memorijalni turnir u njegovu čast.

Prijave za ovaj brzopotezni turnir primaće se do 15 minuta pre njegovog početka. Broj učesnika je ograničen na 64, a prednost će imati oni koji se ranije prijave.

Igraće se 11 kola po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 5 minuta za razmišljanje po igraču, prema Pravilima igre FIDE i dodatku za brzopotezni šah, a turnir će se kod FIDE i rejtingovati.  

Pravo nastupa imaju svi šahisti, bez obzira na titulu i rejting - kažu organizatori iz Šahovskog kluba gluvih i nagluvih „Komren“.

Svaki takmičar je dužan da donese šahovski časovnik, dok organizator obezbeđuje figure.

Upisnina za turnir od 200 dinara se plaća na licu mesta, dok su velemajstori, WGM, IM i WIM oslobođeni plaćanja upisnine.

Takmičari koji se ne prijave do 22 sata u večeri uoči turnira 23. novembra, plaćaju duplu upisninu, osnosno 400 din, a GM, WGM, IM i WIM - 200 din.

Nagradni fond iznosi 25.000 dinara od čega će 20.000 biti utrošeno na redovne, a 5.000 za specijalne nagrade.

Pobednik turnira će dobiti 15 bodova za "Gran-pri Komren & Pižon - Niš 2015", drugoplasirani 14, a petnaestoplasirani 1 bod.

Zainteresovani takmičari treba da se prijave telefonom na broj Sekretara Memorijalnog turnira „Goran Nedeljković 2015“ Miodraga Petkovića - 064/8313456 ili mejlom na adresu [email protected], kao i telefonom na brojeve predsednika ŠKGN „Komren“ Dragana Živića - 065/8373409 ili 063/8373409 ili mejlom na adresu [email protected]

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: