Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 30. 6. 2011.

| Sport

Produžen rok za završetak hale Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
hala 01

NIŠ - Iako je rok bio do 30. juna, radovi na rekonstrukcije hale Čair još nisu završeni. Ostalo da se postavi parket, knauf, izolacija i keramika, montiraju stolice i uvede struja. EHF upoznat sa novim rokovima.

Rekonstrukcija hale Čair je počela još septembra prošle godine, a prvi rok koji je Evropska rukometna federacija dala je bio 30. jun ove godine. Radovi još nisu završeni, ostalo je još malo da se doradi i kasnije spremi za Evropsko prvenstvo u rukometu. Produženje roka je odobrila Evropska federacija, a razlog su završetak bolje izolacije.

- Rok po ugovoru je prekoračen na osnovu izmena i predloga Toplane. Projektna dokumentacija je promenjena, ali je EHF upoznat sa svim i odobrio je. Bolje je bilo produžiti radove jer će u ubuduće biti manji troškovi za struju i grejanje. EHF dobija izveštaje na svakih 15 dana, preko Rukometnog saveza Srbije. Imamo saglasnost za intervencije, a evropsku delegaciju očekujemo za nekih dvadesetak dana - rekao je Miomir Pešić, koordinator Odbora za pripremu Evropskog prvenstva u rukometu.

Radovi na fasadi i krovu su završeni, kao i veći deo radova oko instalacija. Trenutno se u hali postavlja noseći deo za parket.

- Montaža parketa bi trebalo da počne u subotu i da bude završeno za najviše nedelju dana. Preostaje nam i montaža stolica, a to bi trebalo da bude gotovo za nekih petnaestak dana. Treba da se završi postavljanje knaufa i uvođenje struje. Formirana je Komisija za tehnički pregled i ona je upoznata sa svim detaljima. Na kraju radova, treba da uđu i protivpožarci i očekujem da sve bude završeno do sredine avgusta. Hala treba da bude spremna za Prvenstvo do početka septembra, a ispoštovaćemo taj rok - rekao je Miomir Pešić.

Unutrašnjost hale će biti drugačija i biće ispoštovani svi propisi koje je dala Evropska federacija. Stolice će biti malo uže nego ranije, a to će doneti i više mesta za gledaoce, ali i veći prostor za prolaz. Stepenice u hali su sačuvane i rekonstruisane, a dodate su i nove koje vode do VIP lože i tribina. U okviru VIP lože biće i kafić, gde će najvažniji posetioci hale moći da se osveže. Novinarske lože će biti izdvojene, a novinari će posebnim prolazom dolaziti do miks-zone ispod južne tribine, gde će biti i sportisti.

- Zapadna i južna tribina su potpuno drugačije. Zbog obaveze da od korner zastave do zida ima prostora 4 metra, 4 ćoška su obijena i napravljen je dodatni prostor. Takođe, Čair će imati potpuno nov i savremen prostor za hlađenje i grejanje i na obodima i krovu, pa će biti idealna temperatura u toku utakmica. Na prozore, gde su nekada bile zavese, sada su želuzine koje se spuštaju i podižu daljinski, a na plafonu se nalaze i reflektori i zvučnici. Novina su i reflektori iznad tribina - rekao je Želimir Nešić, upravnik Sportske hale Čair.

Pored hale, na južnoj strani, je postavljen i novi agregat koji će obezbeđivati struju u slučaju nestanka. Hala će imati 6 ulaza, a dva ulaza za osobe sa posebnim potrebama na istočnoj strani. Severna strana je produžena pošto je iskorišćen prostor oko hale do stepeništa. Nove stepenice su postavljene na južnoj strani koja gleda na stadion Čair. Novina je i novi trenažni prostor za sportiste.

- Na severo-zapadnoj strani hale biće spa centar, gde će biti teretana, sala za vežbanje i fitnes, kao i sauna. To će biti u funkciji i za Evropsko prvenstvo, a i kasnije će mnogo koristiti - dodao je Želimir Nešić.

Hala Čair će biti domaćin B grupe na Evropskom prvenstvu za rukometaše, gde će igrati reprezentacije Nemačke, Švedske, Češke i Makedonije. Evropski šampionat je na programu od 15. do 29. januara, a pored Niša, domaćini su i Beograd, Novi Sad i Vršac. Karte za utakmice će biti u prodaji od petka, 1. jula što je tačno 200 dana do početka Prvenstva.

- U hali još nisu postavljene stolice i mesta nisu numerisana, ali to ne znači da 1. jula neće početi prodaja karata za Čair. Za sada, biće u opticaju manje mesta, pa kada se montiraju stolice, biće u prodaji sve karte za gledaoce. Poznato je da će biti u prodaji 3.681 karta - rekao je Bratislav Ignjatović, direktor Sportskog centra Čair.

Do početka Evropskog prvenstva bi trebalo da bude završena i severna tribina stadiona Čair, koja se nalazi na strani prema hali. Između ova dva sportska objekta bi morao da postoji prolaz za kola sa najmanje dve trake i da se sve bude spremno za organizovanje najvećeg sportskog događaja u Nišu.

Hala Čair će dobiti potpuno nov izgled i pružaće mnogo bolje uslove za sportiste i ljubitelje sportova, samo je pitanje kakav sport će Nišlije gledati u hali kada evropski rukometaši odu iz našeg grada.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tu neki usput

    14:22 // 2. 7. 2011.

    Da se razumemo: ne ugradjuje se KNAUF već sistem suve gradnje. KNAUF je ime proizvoda kao recimo što mu dodje Fiat punto.
    Čak i nenamerna zabuna u ovom smislu doprinosi komercijalizaciji novinarskog članka. U ovom slučaju se čak i javnost dovodi u zabludu jer se trenutno ne ugradjuje konkretno KNAUF iz Makedonije nego superiorniji Lafarge iz Francuske, što je zbog perfomansi zaista stvar za ponos Nišlija jer su Beogradjani za Arenu izabrali jeftinije rešenje.

  • prof.dr.Pera

    12:24 // 1. 7. 2011.

    U velikom procentu izvodjenje radova se "probije" rok,vremenski uslovi bi trebalo da su jedini opravdani razlozi. Naspominjem da se pri izgradnji projekata radi studija izvodljivosti,opravdanosti... Pre pocetka radova se zakljucuje rok zavrsetka.
    Kod nas je druga prica,investitor i izvodjac radova po pravilu bi trebali da angazuju konsultanta,revidenta. Ubedjen sam da u ovom projektu jedino postoji nadzorni organ kako bi investiror sto jeftinije proso,ali sve to ima svoju cenu na kraju.
    A za nas dipl.inž.građ. nema posla !

  • Konstantinus

    10:21 // 1. 7. 2011.

    Iako hala košta preko 6 miliona eura još uvek nije gotova!? Sada će sigurno neki novi aneks, pa pod ugovor, novi nalozi kako bi Simonović mr Miloš i njegova svita mogli "osigurani" da odu sa niške političke scene jer na izborima nemaju čemu da se nadaju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: