Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 22. 7. 2011.

| Sport

Projekat za prvoligaški košarkaški klub u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370_t-t-KK-Sindjelic-2

NIŠ - Predstavnici Regionalnog košarkaškog saveza regiona istočne Srbije uradili projekat prema kojem bi trebalo da se oformi novi muški košarkaški klub koji bi se sledeće sezone borio u Prvoj A ligi.

Na sastanku u Nišu predstavnici RKSIS-a i Košarkaškog saveza Srbije se složili da je Nišu neophodan jak i stabilan prvoligaš sa respektabilnim ambicijama i kvalitetnim klubom koji bi se naredne sezone takmičio u Prvoj A ligi i pokušao da obezbedi plasman u Superligu.

Trenutno se iz budžeta Grada mušku košarku izdvaja novac za pet klubova u ukupnom iznosu od 14,5 miliona dinara. KK Konstantin se takmiči u Prvoj B ligi, dok je KK Niš prošle sezone ispao iz te lige i i igraće u Prvoj srpskoj ligi sa OKK Juniorom i Eko basketom. Nibak i Naisus su u Drugoj srpskoj ligi, a Junior ima samo mlađe kategorije. Medžik, Roling i Jug nisu aktivni.

Kako je saopšteno u RKSIS-u, ta suma  bi bila solidna osnova za afirmaciju jednog košarkaškog kluba koji bi imao ozbiljne šanse za plasman u Superligu. A, sa dodatnim sredstvima od sponzora i ulaznica, taj cilj bi garantovano bio ispunjen.

Kako se navodi u projektu, novi klub treba da u Upravni odbor i ostale organe okupi sve košarkaške radnike iz Niša, koji su trenutno u niškim klubovima.  A i svi predsednici postojećih aktivnih klubova treba da dobiju ponudu da postanu članovi Upravnog odbora novog kluba, zajedno sa prestavnicima grada, univerziteta i sponzora. Novi klub treba da dobije novo ime koje ne vuče koren iz imena bilo kog postojećeg kluba.

Troškovi za učešće novog kluba u Prvoj A ligi bi trebalo najviše da iznosi 231.400 evra, navodi se u projektu. A za mlađe kategorije bi bilo potrebno još 25.500 evra.

Iz budžeta Grada bi bilo obezbeđeno 150.000 evra, koliko se i danas daje za mušku košarku, a od sponzora 80.000 evra) i od ulaznica 30.000evra, navodi se u prijektu RKSIS-a.

Takođe se navodi da bi već ove sezone klub moga da se takmiči u Prvoj A ligi jer ima nekoliko klubova koji odustaju od takmičenja i moguće
je, propisima dozvoljenom zamenom ranga, zauzeti mesto nekog od njih. Za nekoliko godina, doslednim sprovođenjem ovog projekta, klub stiče mogućnost da se bori za mesto u Jadranskoj ligi. Najvažniji činilac odlučivanja je rukovodstvo grada Niša, bez čijeg autoriteta nije moguće ostvarenje projekta „Niški superligaš“., navodi se na kraju projekta.

Projekat RKSIS-a je već upućen predstavnicima Grada Niša, a od Košarkaškog saveza Srbije je već dobio podršku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srđan

    15:39 // 26. 7. 2011.

    KK Radnički!!!

  • Realista

    09:14 // 26. 7. 2011.

    Kladim se da će predsednik upravnog odbora biti gosn Simonović ili neko iz vrha DS u Nišu! Samo još da sračunaju "kolko od kolko" je njihovo.

    Pazi da ne poverujem da će sve da bude transparentno i pošteno!

  • Jovica Petrović

    22:03 // 25. 7. 2011.

    "Projekat" o kome treba razmisliti: ako je otvoren, nema sakrivenih finansijskih opterećenja, kao i "vladara iz senke" koji će upravljati novcem iz budžeta Grada i eventualnih sponzora ! Za tako ambiciozan projekat, čudan način predloga za članove UO novog kluba ? Zašto su predsednici pomenutih klubova bitniji i važniji od svih ostalih koji rade ili treniraju u tim klubovima i ostaju bez pomoći Grada ?
    Košarka u Nišu ne poćinje da se igra "sutra", ona ima svoju tradiciju,kontinuitet, kakav-takav, i stalno se pokušava da se stavi tačka na to što je bilo, a jedino što i stvarno nije bilo dobro je većita želja pojedinaca za personifikacijom kluba i svoje ličnosti ! Klub = Ja ! Bez jakog i sposobnog UO, striktne podele posla i zaduženja, i transparentnosti u radu i trošenju novca "građana Niša" i ovakvi predlozi će završiti kao još jedan novi pokušaj "nečega"! U svakom slučaju Niš i njegovi stanovnici, kao i cela Regija, zaslužuju kvalitetan i jak Klub i dobru košarku !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: