Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 11. 10. 2016.

| Sport

Prva liga: Četvrta pobeda u nizu Piroćanaca, novi neuspeh Vranjanaca

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Fudbal---ilustracija.jpg
Piroćanci grabe ka vrhu; foto: ilustracija

I četvrti vikend zaredom fudbaleri pirotskog Radničkog trijumfovali su 1:0, ovog puta protiv lazarevačke Kolubare, dok je Dinamo iz Vranja i posle 9. kola ostao na samo jednoj pobedi, pošto je na domaćem terenu poražen od Budućnosti iz Dobanovaca sa 2:1.

Minulog vikenda u pirotskom prvoligašu sve je bilo u znaku broja 4 - Radnički je ostvario četvrtu uzastopnu pobedu u Prvoj ligi, četvrti put rezultatom 1:0, a ovoga puta strelac pobedničkog gola bio je Stefan Čolović u 18. minutu za 4. mesto na tabeli Superlige.

Ono što u ovom “broju 4” najviše raduje trenera Radničkog Marjana Živkovića jeste što je njegova odbrana 4. put u nizu ostala nesavladana.

U mojoj filozofiji igre defanziva je najbitnija i radujem se zbog toga. Psihološki je ova utakmica bila jako teška, jer posle 3 vezane pobede, očekivalo se da ćemo lako savladati poslednjeplasirane ekipe. Prvo poluvreme odigrano je korektno, a u drugom je pobeda mogla biti ubedljivija, nego vezni red nije bio dovoljno raspoložen da kazni otvorenu igru Kolubare. Sve u svemu, rezultat 1:0 je najpravedniji ishod - istakao je trener Radničkog.

Fudbaleri vranjskog Dinama doživeli su prvi ovosezonski poraz na svom terenu, koji ih je ostavio u zoni ispadanja na 14. mestu sa samo 7 bodova.

Odbrana Vranjanaca prvi put je kapitulirala već u 3. minutu posle pogotka Vladisavljevića, rezultat je izjednačio Dimitrov sa penala u 20, a konačan ishod meča bio je poznat već u 35. Strelac za goste bio je Nedeljković. Do kraja meča šanse za promene rezultata bile su ispred oba gola, ali je na snazi ostao onaj iz 35. minuta.

Trener Dinama Dragan Antić još jednom je apostrofirao problem sa realizacijom kao osnovni problem poraza.

Primili smo gol posle kiksa odbrane, nakon toga igrali odlično, izjednačili, ali smo iz kontre primili još jedan. Napadački smo delovali dobro, stvarali šanse, pogodili stativu, promašili 2,3 zicera, tako da smo mogli da izbegnemo poraz, ali je sa druge strane on mogao biti i ubedljiviji - sumirao je utiske posle meča šef struke vranjskog tima.

U narednom kolu oba prvoligaša sa juga očekuju gostovanja - Radnički će gostovati Odžacima, a Dinamo Jagodini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: