Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 24. 10. 2016.

| Sport

Prva liga: Serija Piroćanaca traje, Vranjanci pobedili u derbiju začelja

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Fudbalska-lopta-A-K.jpg
Uspešan vikend za prvoligaše sa juga; foto: A. K.

Fudbaleri pirotskog Radničkog nastavili su sa odličnim rezultatima i peti put u 6 utakmica trijumfovali rezultatom 1:0, ovog puta protiv BSK Borče, dok je Dinamo iz Vranja konačno osvojio 3 boda i u jako bitnom meču u borbi za opstanak savladao Inđiju 2:0.

Četiri utakmice zaredom Piroćanci su dobijali minimalnim rezultatom, da bi u prošlom kolu odigrali meč bez golova u Odžacima, a u nedelju su i u šestom uzastopnom meču ostali neporaženi, šta više ponovo su pobedili 1:0, a odbrana Radničkog nije primila gol 560 minuta.

Strelac pobedonosnog gola za pirotski sastav protiv Borčana bio je Nemanja Petrov u 64. minutu, nakon što su Piroćanci više jednog sata lomili otpor izuzetno tvrde ekipe BSK-a.

U Vranju konačno imaju razloga da budu zadovoljni. Iako je tek 11. kolo zbog loših rezultata u prethodnim kolima, meč sa Inđijom već je bio okarakterisan kao jedan iz kategorije “biti ili ne biti”. Dinamo je golovima Zakarija Surake u 15. i Željka Dimitrova u 43. minutu savladao Inđiju, koja takođe spada u grupu ekipa koja se bore za opstanak.

Konačno malo razloga za optimizam. Sreća nas je malo pogledala, jer smo u ranijim mečevima promašivali po 5,6 šansi, a primali iz prve gol. Sada sam zadovoljniji borbenošću nego igrom i mislim da imamo još prostora za napredak. Vranjska publika je konačno srećna napustila stadion i skinuli smo ogroman pritisak sa sebe - istakao je trener Dinama Zoran Antić.

Posle 11 odigranih kola Piroćanci su napredovali za jedno mesto na tabeli i sada su 4. sa 19 bodova, dok je Dinamo 14. sa 10.

U narednom kolu Vranjanci dočekuju Bežaniju, a Radnički gostuje trećeplasiranoj ekipi ČSK u Čelarevu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: