Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 12. 3. 2016.

| Sport

Prva pobeda Radničkog u Jagodini

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
radnicki-1203.jpg
Prvi put osvojen ceo plen u Jagodini; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog savladali su prvi put na gostovanju Jagodinu u 26. kolu Superlige rezultatom 2:1 (2:0). Posle tri poraza pod Đurđevim brdom Nišlije se vraćaju sa celim plenom i izvesnim plasmanom u plej-of.

Ispostavilo se da su izabranici Milana Rastavca čitav posao odradili u prvih 15 minuta utakmice.

Već u 6. minutu Saša Marjanović doveo je niški sastav u vođstvo. Đuričković je sa desne strane iz prekida poslao loptu na prvu stativu, Radoš Bulatović je glavom poslao na peterac gde se bivši vezista Jagodine odlično snašao i poslao loptu u gol - 1:0.

Sedam minuta kasnije “Real sa Nišave” je duplirao prednost. Uloge iz asistenta i strelca iz akcije kod prvog gola zamenili su Marjanović i Bulatović. Iz kornera sa leve strane vezni igrač je uputio oštar centaršut na ivicu peterca, a štoper Nišlija zakucao loptu u mrežu Tatića - 2:0.

Uzbuđenja na startu nisu prestala, a domaći su do gola mogli već u narednom napadu. Đorđević je sa ivice šesnaesterca iz slobodnog udarca šutirao snažno po zemlji po sredini gola, Jovanović je odbio loptu, a Savkoviću je falio delić sekunde da odbitak smesti u mrežu Radničkog.

U drugom delu prvih 45 minuta igrači iz Niša su “spustili loptu” i uticali da intenzitet igre opadne. Do odlaska na odmor ekipe su imale po jednu šansu. Prvo je jak šut sa 25 metara nadahnutog Marjanovića završio pored stative, a zatim je Đorđević još jednom potegao iz velike udaljenosti, ali je čuvar mreže Nišlija bilo na mestu.

Na veliki odmor Radnički je otišao sa sjajnih 2:0.


Prvu šansu u nastavku imali su domaći, ponovo iz prekida. U 55. minutu izdanak niške škole fudbala u dresu Jagodinaca Uroš Nikolić uputio je precizan i jak udarac preko živog zida, Jovanović se lepo bacio, a lopta je završila pored stative.

Više od igre u nastavku imali su fudbaleri Jagodine, što je i logično, ali su se Nišlije previše fokusirale na defanzivu. Domaći sastav je uglavnom pokušavao da odbrambeni bedem niškog tima probije šutevima sa distance, ali je niški golman odličan čitao svaki njihov pokušaj.

U 70. minutu gosti su zasluženo smanjili prednost. Previše je Radnički bio neaktivan u napadu, a ofanziva Jagodine je urodila plodom. Petrović je nesmotreno oborio Nikolića u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na belu tačku. Sigurnom egzekucijom igrača nad kojim je napravljen faul Jagodina je prepolovila zaostatak - 2:1.

Sve dileme oko pobednika četa Milana Rastavca mogla je da reši u 82. minutu. Kapiten Aleksandar Jovanovića je sjajnim pasom pronašao Mrkića u šesnaestercu kojeg je faulirao Filipović, pa je arbitar dosudio novi penal. Odgovornost je preuzeo Đuričković, precizno šutirao u golmanov levi ugao, ali se Tatić bacio u pravu stranu i odbranio šut.

Do kraja meča odbrana Radničkog nije popustila, pa se niški tim iz grada na Belici vraća sa celim plenom.


Jedanaestom pobedom u šampionatu Nišlije su prestigle Vojvodinu na tabeli i sada se nalaze na 5. mestu sa 41 bodom, dok je Jagodina pretposlednja sa 22.

Narednog vikenda na Čair gostuje ekipa Novog Pazara.


Rastavac: Zagovoljan rezultatom, ne i igrom

Strateg Radničkog istakao je posle meče da nije u potpunosti zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

Pribojavao sam se iskreno ove utakmice, jer je došla posle nekoliko teških mečeva. U odbrani smo odigrali disiplinovano i posvećeno, ali u napadu nismo bili konkretni. Najbitnije je da smo iz meča izašli kao pobednici, nastavili dobru prvenstvenu seriju i već na narednom meču imamo priliku da nastavimo pozitivan niz rezultata - rekao je on.

JAGODINA - RADNIČKI 1:2 (0:2)

STADION: Gradski stadion, Jagodina

STRELCI: Marjanović (Radnički) u 6. 0:1, R. Bulatović (Radnički) u 13. 0:2 i Nikolić (Jagodina) u 70. (1:2)

SUDIJA: Igor Stojilković (Zemun)

ŽUTI KARTONI: Mitošević, Nikolić, Savković (Jagodina), Marjanović, Bogdanović, Jovanović, Todorović, Đuričković (Radnički)

JAGODINA: Lazar Tatić, Predrag Đorđević, Danijel Gašić, Aleksandar Filipović, Slavko Marić (od 76. Nemanja Milošević), Kajeremeh Frensis, Vuk Mitošević, Zoran Knežević (od 63. Mladen Popović), Aleksandar Jevtić (od 73. Aleksandar Stojmirović), Uroš Nikolić, Mile Savković

RADNIČKI: Aleksandar S. Jovanović, Radoš Bulatović, Nemanja Lakić-Pešić, Darko Bulatović, Miloš Petrović, Vladimir Bogdanović, Saša Marjanović (od 89. Nikola Mitrović), Petar Đuričković, Andreja Apostolović (od 46. Miodrag Todorović), Aleksandar Jovanović, Marko Mrkić (od 90. Petar Krstić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • b.i.

    16:26 // 14. 3. 2016.

    Pitanje za Igora, molim te da mi iskreno odgovoris, ali stvarno iskreno: da Radnicki igra lose, da gubi utakmicu za utakmicom, da se nalazi na dnu tabele, da nema navijaca i da se utakmice igraju pred praznim tribinama, jednom recju da Radnicki dozivi sudbinu svog imenjaka iz Kragujevca, da li bi ti i tada pisao da Radan u tome nema udela ni 1% i da sportski sektor snosi svu odgovornost za to ???

  • Multra Naissusic

    18:24 // 13. 3. 2016.

    Kada bi Radan sačuvao sportski sektor na leto, skinuo blokadu i isplatio plate, pa ja bi glasao za njega.

  • Meraklije 1989 Nis

    14:44 // 13. 3. 2016.

    Bravo Radnicki za pobedu.Svi na JUG protiv N.Pazaraa! Svi na Cair.Zasluzili su momci da punimo tribine opet kao nekada SVII!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: