Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:28, 31. 10. 2015.

| Sport

Prva superligaška pobeda OK Niša kod kuće

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
nemanja-opacic-ok-nis.jpg
Nemanja Opačić bio dobar i u polju i bloku; foto: MIroslav Lavrenčić

Na svom prvom superligaškom meču kod kuće, posle pauze od 38 godina, Odbojkaki klub Niš savladao je favorizovani Novi Pazar rezultatom 3:2 (17:25, 31:29, 22:25, 25:22, 15:10) u 2. kolu elitnog takmičenja. Ovo je i drugi trijumf niških igrača ove sezone.

Niški odbojkaši bolji su od srpskog predstavnika u evropskom Čelendž kupu koji je počeo silovito, poveo sa 12:2 u prvom setu. Nišlije su tražile svoju igru, pokušavale da koriste i malobrojne greke gostiju, ali nisu uspeli da se približe više od 6 poena zaostatka (21:15). Pazarci su uspešno priveli kraju prvu deonicu (25:17).

4-resize foto: Miroslav Lavrenčić

Nišlije su se "probudile" u drugom setu, prvi put na meču izjednačile pri rezultatu 3:3. Nije to mnogo trajalo jer je Pazar serijom 3:0 poveo sa 6:3, pa i 13:7.

Stvar u svoje ruke preeuzeo je kapiten Predrag Pržić koji je u ovoj deonici osvojio skoro polovinu svojih poena (11).  Nizao je poene, pronalazi "rupe" u bloku gostiju, ali i upisao poen sa servis-linije. Vodio je svoje saigrače do drugog izjednačenja (18:18), a pomogao mu je Mijalković servis poenom za vođstvo od 20:19.

Ulsedila je izjednačena igra, bilo je 22:22, paje trener domaćina zatražio tajm-aut. To je pomoglo Nišu koji je imao dve set-lopte, ali ih nije iskoristio pa je Pazar poveo sa 25:24. Niš je preko Stojkovića iskoristio tek svoju treću set-loptu, nakon što je Pazar propustio svojih 4.


Delovalo je da će Niš osvojiti i naredni set pošto je poveo sa 7:4, a na tehničkom tajm-autu imao prednost 12:11. Dobro je igrao Ivan Perović, a pratili ga saigrači. Ipak, Pazarci su preokrenuli i poveli sa 13:12 i do kraja nisu dopustili niškim igračima da povedu. Nišlije su gešile na servis-liniji što je pomoglo gostima da iskoriste drugu set-loptu i povedu sa 2:1 u setovima.

5-resize foto: Miroslav Lavrenčić

Početak četvrte deonice doneo je izjednačenu igru, tehničar domaćina pokušavao je da razigra sve saigrače, a dosta mu je pomagao novi libero Darko Angelovski koji je pokazao na ovom meču da će biti pravo pojačanje.

Na tehničkom tajm-autu Niš je vodio sa 12:11, ai je gost uzvratio serijom 3:0 i preokrenuo. Pomogao je Nišlijama tajm-aut trenera Saše Stefanovića da prekinutu niz poena Pazara. Na servis Perovića niški igrači uspeli su da naprave seriju 4:0 i povedu sa 19:17. Uzvratio je Pazar sa serijom i izjednačio (20:20). Usledio je novi tajm-aut niškog trenera nakon kog je domaćin poveo sa 22:20. Gosti su ređali greške, a Niš je to iskoristio da izjednači na 2:2 u setovima.


tabela Niš drugi nakon 2. kola; foto: wienerliga.org

Nišlije su nastavile sa dobrim igrama i u poslednjem setu. Blokovima Stojkovića i Opačića povele su sa 2:0, a potom i 6:3 zahvaljujući uspešnim napadima Opačića i Perovića.

Sa dva poena sa servis-linije pomogao je Aleksandar Pejčić koji je ušao da zameni Kuburovića zbog serviranja, a uz dva poena Pržića i dve greške Pazara ekipa Niša osvojila je nova 2 boda za tabelu Superlige.

Posle 2. kola Niš je na drugoj poziciji sa 4 boda i jedini uz provoplasirani Klek ne zna za poraz. Nišlije u narednom kolu gostuju Ribnici.

NIŠ - NOVI PAZAR 3:2 (17:25, 31:29, 22:25, 25:22, 15:10)

Hala Čair, Niš

Sudije: Đorđe Zelenović i Tomislav Popović

NIŠ: Kuburović 3 (2 bloka), Perović 16 (1 as), Stojković 13 (3 bloka, 1 servis poen), Pržić 24 (2 bloka), Mijalković 5 (1 as, 2 bloka), Opačić 17 (4 bloka), Angelovski (libero), Pejčić 2 (2 servis poena), Jelić, Kostadinović, Ilić, Jović.

NOVI PAZAR: Novoselac 4, R. Stevanović 11, N. Stevanović 23, Radović 17, Božović 12, Zatrić 10, Kapur (libero), Zoranić, Daca, Živković, Brzaković, Bulatović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • goranche

    23:31 // 31. 10. 2015.

    Bio je to praznik odbojke kakav smo odavno cekali u Nisu. H V A L A SPARTANCI!

  • Ivan Perovic

    22:28 // 31. 10. 2015.

    Ec du baba!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: