Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:10, 17. 3. 2012.

| Sport

Prvenstvo Srbije: 4 medalje za niške džudiste

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
DSCF9386
foto: Vanja Keser

Sara Božić iz Kinezisa je vicešampionka države u kategoriji do 57kg. Takmičarke DžK Niša Dijana i Milica Stanković i Jelena Pejić osvojile bronze u svojim kategorijama.

Odlična organizacija Prvenstva Srbije Džudo kluba Kinezis bila je jedna od glavnih tema u hali Čair. Uslovi u hali su svima prijali, ali prednost "domaćeg terena" nije iskorišćena u potpunosti. Nakon dominacije na Prvenstvu centralne Srbije, takmičari Kinezisa nisu uspeli da ponove uspeh i na državnom šampionatu. Kao što je i rekao ranije jedan od niških džudista Nemanja Stanković, Prvenstvo traje jedan dan i odlučuje trenutna spremnost i inspiracija.

Kinezis će Prvenstvo pamtiti po jednoj medalji i to srebrnoj Balkanske šampionke Sare Božić u kategoriji do 57kg.

Takmičari Niša imali su više medalja, a sve tri su bile bronzane. Milica Stanković je bila treća u kategoriji do 52kg, Dijana Stanković u kategoriji do 70kg, a Jelena Pejić u kategoriji do 78kg. Tri medalje su sasvim dobar rezultat Niša.

U najlakšoj konkurenciji kod dama (do 48kg) slavila je trostruka šampionka Srbije.

- Očekivala sam zlato. za razliku od ranijih godina sada sam iskusnija i zrelija. Posvećujem se maskimalno treninzima jer me čeka Evropsko prvenstvo. Organizacija u Nišu je fenomenalna, kao i uvek. Prijatna je, domaćinska atmosfera - rekla je Ljiljana Savanović iz Džudo kluba Crvena zvezda.

Pohvale za organizaciju stižu sa svih strana.

- Pohvalio bih Niš kao domaćina. Organizacija je super, kao i uvek kada dođemo ovde - rekao je Predrag Nikolajević iz Džudo kluba Dinamo iz Pančeva, šampion Srbije u kategoriji do 60kg.

Džudo klub Kinezis je bio tehnički organizator Prvenstva Srbije, a predsednik kluba Milovan Bratić ističe da je zadovoljan organizacijom i halom.

- Jaka konkurencija je na Prvenstvu države. Svi su oduševljeni halom, drago mi je što smo ovde organizovali šampionat. Ovo je prava arena, borilište, odgovarajuća hala za ovakvo takmičenje koje to zaslužuje - rekao je Bratić.

Na Prvenstvu u Nišu bilo je 157 takmičara, a svi rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji su na sajtu Džudo saveza Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Radić

    10:20 // 18. 3. 2012.

    BRAVO SARA !!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: