Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 16. 3. 2012.

| Sport

Prvenstvo Srbije u džudou u hali Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
dzk kinezis, kike

U subotu, 17. marta u 11h u hali Čair u Nišu počinje pojedinačno Prvenstvo Srbije u džudou u organizaciji DžK Kinezis.

Nakon Prvenstva centralne Srbije prošle subote, za vikend će u Nišu biti održano i državni šampionat u pojedinačnoj konkurenciji. Organizator je Džudo klub Kinezis koji će nastupiti sa 15 takmičara koji su plasman izborili na regionalnom prvenstvu.

Iz Džudo kluba Kinezis takmičiće se u kategoriji do 66kg Mihajlo Mihajlović, Dejan Tomac i Nikola Lemić. U kategoriji do 73kg Kinezis će imati četvoricu takmičara Nemanju Stankovića, Lazara Stojanovića, Uroša Kostadinovića i Nemanju Kostadinovića.

U kategoriji do 81kg nastupiće Aleksandar Stamenković i Lazar Aleksić, a do 90kg Nikola Milošević i Đorđe Krutila. Predrag Nikolić će se boriti u kategoriji do 100kg, a Nikola Zuvić u kategoriji preko 100kg.

U kategoriji do 60kg junior Filip Nurkić je osvojio drugo mesto na Prvenstvu centralne Srbije, ali neće nastupiti na državnom jer je još kadet. Takođe, iako ima plasman, neće se boriti ni Marko Pajk koji je osvojio treće mesto u konkurenciji do 90kg.

- Konkurencija je, kao i svake godine, najjača što može da bude. Imali smo sitne probleme, povrede i prehlade, ali smo dobro radili. Takmičenje traje jedan dan i inspiracija presuđuje, ali ima veze i priprema. Cilj su nam medalje. Ima mnogo dobrih boraca, najviše očekujemo od Uroša Kostadinovića, Nikole Miloševića i Sare Božić, ali svi treba da probaju da dođu do medalje i daju svoj maksimum - rekao je Nemanja Stanković, takmičar Kinezisa.

U konkurenciji dama Kinezis će imati dve takmičarke, a to su prvakinja Balkana Sara Božić (do 57kg) i Monika Simić (do 52kg).


Džudo klub Niš nastupiće na Prvenstvu sa 10 takmičara. Učestvovaće u muškoj konkurenciji Milan Jović (do 60kg), Igor Sentov (do 81kg) i Bojan Pavlović (preko 100kg).

dz nis

U ženskoj konkurenciji Niš će nastupiti sa 7 takmičarki, a to su Milica Stanković (do 52kg), Sanja Petrović (do 57kg), Kristina Manojlović (do 57kg), Bojana Đokić (do 63kg), Milica Milovanović (do 70kg), Dijana Stanković (do 70kg) i Jelena Pejić (do 78kg).

- Najviše očekujemo od Jelene Pejić i Milice Stanković, a i od Bojana Pavlovća u apsolutnoj kategoriji. Za ostale je konkurencija baš jaka da bismo nešto očekivali - rekao je Dragan Spasić, trener Džudo kluba Niš.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: